Re: Покупка на климатик.... съвети
Цитат:
Първоначално публикувано от SSSSS
Моля за съвет какъв климатик да си взема.Стаята, в която искам да го сложа е в блок панел с вътрешни стени,дървена дограма.Стаята е широка 3,50м,дълга е 4м,тъван 2,50м.В стаята преэ лятото е много горещо от колкото в другите стаи и преэ эимата е по добре от другите.Ще ми трябва эа отоплене и охлаждане,инвенторен с колкото се може по-малко да харчи ток и да е тих.До 1200лв беэ монтаж и какво ще кажите эа таэи марка BARD
Казваш .че е топло през лятото това ме води на мисълта че ще е студено и през зимата вземи си , 12 ка или 10 инвертор ако смяташ да ползваш функцията на отопляне , ако ли не вземи конвенционал с 12 000 бту имаш гаранция ,че при тази си изолация ще ти бъде топло и за тези пари си купи един Японски нов или втора ръка Тошиба или Санйо има отделна тема за тези 2 марки - най тихите са те , а и токът добър ли те в смисъл стабилен 220 волта ли е.
Цитат:
12 скали ли 9 ка коя ще е по хубо
За мен 9-ка ти е предостатъчна. Вече ти реши дали искаш климатик на 100 В или такъв за европейския пазар. После е лесно :)
само дето трудно ще намериш климатик за европейския пазар за 1200 лв с COP над 5. докато за японския пазар всички са с над 5.
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ: ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА 16КВ.СТАЯ КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ ДО 700ЛВ.КОИТО ДА МЕ СТОПЛИ ПРЕЗ ИДВАЩАТА ЗИМА В ЪВ ВСИЧКИ МАГАЗИНИ МЕ НАСОЧВАТ КЪМ МАРКИТЕ ОСАКА, НИПОН, КИОТО, МИДЕЯ ЗА НЕЯ МИ КАЗВАТ ЧЕ ТАЗИ ЗИМА НЕ СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМ И ВЪТРЕ ИМА РЕОТАН НО НЕМОГАТ ДА МИ КАЖАТ КОГА И КАК РАБОТИ ТОИ. МОЛЯ НАСОЧЕТЕ МЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСКА ЗА ДА МИЕ ТОПЛО ПРЕЗ ИДВАЩАТА ЗИМА БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧАКАМ ОТГОВОРИ
Не пиши с главни букви и не задавай един и същ въпрос в две теми. Вече ти писахме в другата.
Цитат:
Първоначално публикувано от evon
НАСОЧВАТ КЪМ МАРКИТЕ ОСАКА, НИПОН, КИОТО, МИДЕЯ
Ако държиш да ти е топло ги забравяш тези, отделяш още някой лев и се топлиш. Май не ти трябва голяма машина, та разликата надали ще е огромна.
Цитат:
Първоначално публикувано от evon
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ: ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА 16КВ.СТАЯ КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ ДО 700ЛВ.КОИТО ДА МЕ СТОПЛИ ПРЕЗ ИДВАЩАТА ЗИМА В ЪВ ВСИЧКИ МАГАЗИНИ МЕ НАСОЧВАТ КЪМ МАРКИТЕ ОСАКА, НИПОН, КИОТО, МИДЕЯ ЗА НЕЯ МИ КАЗВАТ ЧЕ ТАЗИ ЗИМА НЕ СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМ И ВЪТРЕ ИМА РЕОТАН НО НЕМОГАТ ДА МИ КАЖАТ КОГА И КАК РАБОТИ ТОИ. МОЛЯ НАСОЧЕТЕ МЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСКА ЗА ДА МИЕ ТОПЛО ПРЕЗ ИДВАЩАТА ЗИМА БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧАКАМ ОТГОВОРИ
За тези пари няма климатик с който да се сгрееш под -5 градуса
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
За тези пари няма климатик с който да се сгрееш под -5 градуса
за тея пари само втора ръка японски климатик.
с Мидея 12ка ще стопли 16 квадрата ,климатика работи и под -5 .. в офиса имам една такава машина не е толкова зле за 500 лв
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
А дали е икономична
Около 50-60 лв на месец при сегашните цени на тока,при непрекъсната работа на климатика и външна температура -7/-15 градуса
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Около 50-60 лв на месец при сегашните цени на тока,при непрекъсната работа на климатика и външна температура -7/-15 градуса
Да ти кажа с най - качествента мидея едва връзва 4.4 коп трудно сравнима с японския инвертор
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5663482
50-60 лв могат да ти правят 2 хубави климатика в студовете. Но пък Мидеята е поне 3 пъти по-евтина :))
За мен лично думата икономия и марката Мидея са антоними :016:
Цитат:
какво ще кажите эа таэи марка BARD
Търговска марка на Дигитал Електроникс:
инверторите са Galanz, неинверторите са Chigo
Здравейте.
Пиша тук за да не отварям нова тема.
Решил съм да купувам климатик. Доста поизчетох нещата от форума и...се обърках.
Значи:
За този "хангар" какво ще препоръчате - 1 или 2 бр. климатика и съответно какви мощности.
Ще се използват за отопление и за охлаждане. Зимно време не дъжа на рекордни температури вътре - нормално 20С-21С
Ако са два как да се разположат най-добре?/пресечената линия от чертежа е нещо като трегер т.е. и там може да се закачи/
Дограмата е PVC, изолация няма. Стените от ляво и отгоре са външни съответно запад и север.
http://i114.photobucket.com/albums/n...23/zaclima.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от kiko123
Здравейте.
Пиша тук за да не отварям нова тема.
Решил съм да купувам климатик. Доста поизчетох нещата от форума и...се обърках.
Значи:
За този "хангар" какво ще препоръчате - 1 или 2 бр. климатика и съответно какви мощности.
Ще се използват за отопление и за охлаждане. Зимно време не дъжа на рекордни температури вътре - нормално 20С-21С
Ако са два как да се разположат най-добре?/пресечената линия от чертежа е нещо като трегер т.е. и там може да се закачи/
Дограмата е PVC, изолация няма. Стените от ляво и отгоре са външни съответно запад и север.
Добре е да са два. Макар че хангара ти не е чак толкова голям. След като искаш да се топлиш е хубаво да са добри инвертори. Оттам-нататък........"на вкус и цвет, товарищ, нет...":)
12-ка и 7-ца или нещо подобно биха ти свършили работа. За по-голямото помещение може и 9-ка да стига, но не е лошо и да е маааалко по-голям.