Искам да купя климатик. В момента ползвам мобилен, но заема място и искам да го заменя със стенен. Стаята, в която искам да го монтирам е в къща, с изолация - външни стени и таван, с ПВЦ дограма, прозорец на изток и вратопрозорец на юг, около 44 куб.м. Днес ходих на 'оглед' и ми направи впечатление, че искат да ми продадат все скъпи модели - над 1000 лева под предлог, че били по-добри и по-евтин модел нямало да ми свърши работа. Опитах се да им обясня, че климатикът е само за охлаждане през лятото, а за зимата имам централно отопление и че мобилният климатик е два пъти по-слаб и работи перфект дори във всекидневната, която е около 90 куб.м.. Нямам желание да платя повече отколкото трябва, и мразя да ме изнудват да купувам скъпи неща, след като и по-евтините ще свършат работа. Освен това според изискванията за охлаждане (40w/куб.м., според продавачите) стаята се вписва в спецификацията дори на най-евтините.
Моля за съвет какъв климатик да си взема.
Спряла съм се на Осака защото са с 3 години гаранция, по-точно на модел СН-09-GL. Искам само да спомена, че къщата е много добре изолирана - дори при 40С отвън - вътре е около 25 без охлаждане, а зимата, ако парното не е включвано около 2-3 дни, температурата е около 15С, при външна темепература около 0.
Благодаря