Re:OSAKA CH-09-LBP - с COP 3,6 вярно ли е?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не е нагревател на компресора, а нагревател, който директно те топли и лапа яко ток. Трябва да намериш начин да го изключиш. По принцип така осигуряват безпроблемното топлене на Осаките в студа - понеже не може да вземе достатъчно топлина от атмосферата по ред причини (а другите го правят), слагат един нагревател и ти си мислиш, че климатикът топли. Топли, ама по-скоро се е превърнал в духалка 1 или 2 кВ.
Няма как само компресора на 12-ца да гълта 2.3 кВ! Това е абсурдно. Макар че нищо абсурдно няма в тази марка...
Поредния бисер на Деанчо.Абе момче младо,като не си наясно как действа този вътрешен нагревател не се обаждай неподготвен.
Ето тук http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg372775 съм обяснил как и кога работят тези нагреватели. Не вярвам при този климатик да е по различен начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от KrasenK
Консумацията се променя плавно десета по-десета от ампера.Ако е нагревател ще има рязък скок поне от 3 ампера и нагоре.
Това е.
Писал си за нагревателя на компресора(при положение че Осака има такъв),а другият вътре - неговите 750 вата къде ги слагаш...?
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
Писал си за нагревателя на компресора(при положение че Осака има такъв),а другият вътре - неговите 750 вата къде ги слагаш...?
Нещо не четеш както трябва.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg372775
Там съм написал,че вътрешния се включва автоматично при големи разлики в зададената температура на климатика и деиствителната в помещението.
Да ,така де нагревател се включва...нагревател...калорифер демек ...няма лошо.
Виждам, че явно имаш нещо лично против мен.
Дефинирай "големи разлики" в предния ти пост или покажи сервизно на този модел Осака, където е описан алгоритъма за работа на този нагревател.
Кому е нужен този нагревател при един качествен климатик?
Цитат:
Взех си си климатик OSAKA CH-09-LBP .Инвертор незнам AC или DC на минимум харчи 500 вата а на максимум до 2300 вата.Но колко отдава? Дали са верни цифрите или са изсмукани от пръстите. Например OSAKA CH-09-CN обикновен е с COP 3.6 !? На доста известни марки е по- нисък.
И аз си купих климатик OSAKA CH-09-LBP. В гаранция съм Имам проблеми с отоплението
Черпеше голям ток-около 7 до 9 А ,а не топлеше добре
Изпратиха го в Бургас и там са му сменили капилярна система. Сега работи по –добре,но не топли ефективно
Ето какво замерих:
При t навън - 0 гр и t на помещението =15 гр / 10 кв. м. площ , t зададена 20 гр,замерих начален ток 7 до 8А. След 1 час тока падна на 4 А.След 3 часа тока падна на 3.3 А.те около 0.75 kW консумация ,когато t на помещението стана 19 до 20 гр.и така продължи около 5 часа без да изключва. После за около 30 мин изключи и пак продължи с ток около 3.3 А.А Мидеята ми 9-ка работи в хол 18 кв. м с по-голяма площ с по-малък ток при установена температура -20 гр с около 2 А. Не е нормално на малкото помещение тока да е по-голям. Може би компресора да не е в ред ида консумира по- голям ток или нещо друго. Дайте съвет къде може да е проблема.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294934940[/time]_________________________________________________
Цитат:
Взех си си климатик OSAKA CH-09-LBP .Инвертор незнам AC или DC на минимум харчи 500 вата а на максимум до 2300 вата.Но колко отдава? Дали са верни цифрите или са изсмукани от пръстите. Например OSAKA CH-09-CN обикновен е с COP 3.6 !? На доста известни марки е по- нисък.
И аз си купих климатик OSAKA CH-09-LBP. В гаранция съм Имам проблеми с отоплението
Изпратиха го в Бургас и там са му сменили капилярна система. Сега работи по –добре,но не топли ефективно
Ето какво замерих:
При t навън - 0 гр и t на помещението =15 гр / 10 кв. м. площ , t зададена 20 гр,замерих начален ток 7 до 8А. След 1 час тока падна на 4 А.След 3 часа тока падна на 3.3 А.те около 0.75 kW консумация ,когато t на помещението стана 19 до 20 гр.и така продължи около 5 часа без да изключва. После за около 30 мин изключи и пак продължи с ток около 3.3 А.А Мидеята ми 9-ка работи в хол 18 кв. м с по-голяма площ с по-малък ток при установена температура -20 гр с около 2 А. Не е нормално на малкото помещение тока да е по-голям. Може би компресора да не е в ред ида консумира по- голям ток или нещо друго. Дайте съвет къде може да е проблема.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294935539[/time]_________________________________________________
Ето какво замерих: