ивълай,ако си мислиш,че за даденото помещение си направил правилния избор-В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ,НО НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЕШ...............и аз искам за 5лв. анджелина джоли,ма йокму.
Преглед за печат
ивълай,ако си мислиш,че за даденото помещение си направил правилния избор-В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ,НО НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЕШ...............и аз искам за 5лв. анджелина джоли,ма йокму.
Не мислиш ли,че така ги слагаш на един кантар,а освен количествено нещата имат и качествено измерение? :)Цитат:
Първоначално публикувано от EvilEyeBG
Това е вярно на 100% предполагам, но всичко е пресметнато по 3,14 . Ефтин климатик - малък живот , повече ремонти . Или в общи линии за един период от време (примерно 10г) пак си дал горе долу същите пари като за скъп :) Единственото решение някой да си сложи ефтин е липсата на пари - за съжаление. Всеи иска да кара мерцедес , но повечето от нас имат талиги за 1/10 от цената на мерцедеса .
Хмм, гледам цените на Осаките - 18-ка " инверторен тип " 1150 лв, хитачката от зората 1500лв - баа мааим, тия от еко клима как прокопсват ??
Или просто осаките са си железни машини, ама никой не го признава :smiley:
сериозно, мисля, че малко негативите тук са преувеличени специално за тези машини, или те би трябвало да се отнасят за всички кафези от нисък клас
макар и цената да претендира за нещо повече. нещо мноооого повече. :095:
Тази работа с осаката, с панасоника и напоследък с дайкина е показателна за създаването, развитието и краха на една марка. Като се каже осаката аз питам коя осака? Тази, която преди десет години дойде от завода хуалин (да ме поправят ако не съм точен с името) и беше пълно копие на старите митсубиши електрик като някой машини и до днес работят безотказно (не случайно Г.Иванов беше ги кръстил и Митсубичи) или сегашните пръчки от къде ли не произведени и купени на всяка цена.
Като се каже панасоник първата асоциация сега е компресор, пружина или лагер на мотор. Едно време не беше така. Панасоник беше лидер в този сегмент с качество, иновации и дълговечност. И сега като кажат панасоник питам кой - този, който вече гони цената на мидеа (визирам модел UW12GKE) и се продава на дребно за 500 и на едро за 430 лева ли? Кой панасоник?
Така стана и с дайкина - господата нагазиха в блатото на нискобюджетните модели и няма да минат и няколко години този форум ще се напълни с пружини, фреони и какво ли не още ЗАЩОТО с пръдня боя не става (да ме прощават от известните марки за цветущото сравнение).
А вие си чешете крастата междувременно, сравнявайте един модел осака с друг и търсете стоте прилики и хилядата разлики...
:bravo
И аз от моята лаическа камбанария подкрепям казаното от climamarket .Не само при климатизаторите е така, това се отнася за почти всички видове техника.
да..света отива натам....променя се всичко...
За съжаление към по-лошо!?!