Привет на всички,познанията по клима техниката ми са аматьорски,нуждая се от помощ през 2001г.си купих осака в моя град по това време за 1200лв. друго нямаше само тези дървета до ден днешен на този климатик не е правена профилактика и не е спирал или дефектирал куче,което работи до дупка.Тази зима -28 никакъв проблем, моята жена го пуска независимо колко е на вън след 2-3-минути тръгва държи се на 25 градуса минимум прави рядко дефрост и няма грам скреж по външното тяло.Но от както съм го взел вътрешното тяло работи шумно и когато изключи компресора вътрешното само намаля,но много леко оборотите.Това много ме дразни, а според мен качва и разхода защото духайки силно вентилатора бързо сваля температурата в стаята и така се включва по-често компресора за да подържа температурата.Та аз намерих кабелите 4бр.на вътр.тяло на вентилатора и исках да сложа съпротивление за да забавя вентилатора, но не става.Правил ли е някой нещо подобно и има ли начин да се направи.Модела е CH-12JV.
работи здраво учудващо дори,никога не съм предполагал че ще изкара толкова,но вярвай ми това е отвратително,аз все пак му резнах кабелите правих си експерименти,но 4 кабела, мога да го направя да спира напълно вентилатора, но не мога да го намаля,слагам съпротивление за момент намаля и после пак си ги дига, луда работа.