Отговор: Osaka CH-12-SLE не топли достатъчно
Ще ти бъда благодарен, ако не те затруднява да сканираш упътването, VeleV.Klima!
Сега не съм в квартирата, но още днес ще прочета още веднъж всяка запетайка в "оригиналната" книжка.
Това чудо наистина ли е клонинг на Gree? Вътрешното тяло на малко по-новия модел Osaka CH-12-SME Климатик сплит система Osaka CH-12-SME | Климатици е 1:1 с това на Gree GWH12NB.
Благодаря, nikolayvarna!
На мен също ми дойде идеята за корекция на наема. За съжаление от края на октомври при нас едно че няма предлагане на квартири, второ са останали само такива с високи цени, със скрити "дефекти" като този или пълни гробници. Така, че силно ме съмнява да се договорим въобще за някакво намаление на наема. А и до няколко месеца се очаква наплив на медицински специалисти и тогава агенциите напълно ще полудеят... Не, че не са надули цените с 50-100лв. от септември насам.
Все пак се надявам Osaka-та да има някаква повреда, която е отстранима.
Допълнителното усложнение е, че хазяите си имат доверен човек и не искат и да чуят за друг. Още преди седмица им предложих да извикам някой от сервиза на Екоклима за моя сметка само за диагностика, но не се съгласиха.
Добре де, извинявай че излизам от темата, но...
аз също съм хазяин и съм оставил на хората Фуджитсу, което съм купил преди 4 години за 1600 лв. Плащат ток за две стаи от около 80 лв месечно - зимата, но гледат бебе и вътре е поне 24 градуса. Мои познати живеят в студ, в коридора им от устата ти излиза пара, и плащат 140 лв ток и е адски некомфортно. В случая 70 лв разлика в цената на тока и комфорта са напълно неотносими неща.
Първи етаж - отдолу безистен, маза, гараж или друго необитаемо помещение = поне +100лв сметка за ток. Тя зимата така или иначе е към средата, но.... когато човек не бърза, никак не е лошо да се оглежда в обявите, винаги излиза по нещо.
А относно работата на климатика - специалистите от форума са на ход.
Утре като отворя магазина ще снимам и ще го метна тук.
Обаче в тоя линк на осаката как само лъжат хората и ги подвеждат, работна температура -20
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Утре като отворя магазина ще снимам и ще го метна тук.
Обаче в тоя линк на осаката как само лъжат хората и ги подвеждат, работна температура -20
Велев, ами "фуджицу"-то им има работна температура -30....
Цитат:
Giggio
Велев, ами "фуджицу"-то им има работна температура -30....
Бре тва ми е убягнало. Чудя се кога ли ще се намери някой без работа и да ги захапе със дело за измама.
Прочетох най-внимателно упътването за пореден път и наистина пише за дефроста, че се индицира с H1.
Днес при 11 градуса външна температура / 9 вътрешна при пускането климатика започна с дефрост??? 17 минути си духаше студено. После леко започна да затопля, като изходящия въздух на настройка 20 градуса беше 30 градуса, а при 30 - 32. Почти нямаше разлика при мин / макс на вентилатора. Първият дефрост го направи точно на 1.5ч. от старта. После имахме гости и спрях климатика, за да не се простудим. Пуснах един Airelec Tactic ET 2000W, който купих онзи ден уж за кухничката. Е вярвайте ми, няма такива гигантски температурни загуби! След 2 часа работа температурата в стаята стана 19 градуса (около 14ч.) После пуснах и климатика на 25 градуса и двата уреда с общи усилия постигнаха стабилни 20 в стаята. Обаче навън е 8 градуса.
Климатика дефростна само два пъти за 7 часа.
С две думи - това помещение и 18-ка хиперинвертор трудно ще го стопли!
Утре хазаинът ще идва със специалист, но аз вече съм сигурен какво ще констатира.
Направо не знам какво ще правим още два месеца през зимата.
Началото Н1 не е дефроз а уж топъл старт.
Цитат:
Gena_bs
Прочетох най-внимателно упътването за пореден път и наистина пише за дефроста, че се индицира с H1.
Днес при 11 градуса външна температура / 9 вътрешна при пускането климатика започна с дефрост??? 17 минути си духаше студено. После леко започна да затопля, като изходящия въздух на настройка 20 градуса беше 30 градуса, а при 30 - 32. Почти нямаше разлика при мин / макс на вентилатора. Първият дефрост го направи точно на 1.5ч. от старта. После имахме гости и спрях климатика, за да не се простудим. Пуснах един Airelec Tactic ET 2000W, който купих онзи ден уж за кухничката. Е вярвайте ми, няма такива гигантски температурни загуби! След 2 часа работа температурата в стаята стана 19 градуса (около 14ч.) После пуснах и климатика на 25 градуса и двата уреда с общи усилия постигнаха стабилни 20 в стаята. Обаче навън е 8 градуса.
Климатика дефростна само два пъти за 7 часа.
С две думи - това помещение и 18-ка хиперинвертор трудно ще го стопли!
Утре хазаинът ще идва със специалист, но аз вече съм сигурен какво ще констатира.
Направо не знам какво ще правим още два месеца през зимата.
Ама много кофти режим на работа. То едно че машината не я бива, а и второ не работи постоянно. Бая сериозна машина си трябва, ако всеки ден ще трябва от 8-9С да вдига до 20-22С. И това при 10С външни темп. А като дойде зимата - не знам!
Благодаря на всички за помощта!
Вече имам топло от климатика.
Диагноза - почти никакъв хладилен агент R410. Незатегната капачка на външното тяло. Днес даже имаше леден пояс около 2 см. Температура на изходящия въздух - над 50 градуса при настройка 30 и външна 5.
В стаята, а и в целия апартамент се усети топлинка.
Весело посрещне на Новата Година!
Колко му трябва на човек :) - един работещ климатик.
Весело посрещане на празника на всички :)