Климатикът е на хазаите в сравнително малко помещение, около 10кв.м, но с френски прозорци на едната стена и пластмасова дограма на другата към терасата. Под апартамента никой не живее. С две думи - доста тежки условия. Климатикът е монтиран преди около 3 години и не му е правено обслужване поне от две. Прави дефрост за 10 минути + 3, преди да започне да работи на отопление отново. Това при около 0 градуса външна температура и висока влажност на въздуха. Интервалът на дефроста ще разбера утре.
При зададени 28 градуса, дисплеят му отчита 22 максимум, а в страята едва достига 17 - 18 градуса по термометър. Рестартирах го от захранването и нещата малко се подобриха, като успях да достигна около 20 градуса в стаята. Имам съмнения, че I Feel не работи, защото дистанционното не отчита реалната температура. Не съм сигурен дали въобще има температурен датчик в него.
Струва ми се, че температурата на въздуха на жалузите е ниска. Можете ли да напишете колко трябва да е? Утре ще тествам с по-точен термометър.
Имам съмнения, че това са му възможностите на климатика, но все пак се надявам да не съм прав.
Ще съм благодарен на всякакви съвети за диагностика, за да се аргументирам пред хазаина, че има нужда от проверка и обслужване!