Panasonic CS/CU-PE12CKE - външното тяло шуми
По съвета на учасниците във форума посетих лично сервиза , но те ми казаха че трябвало ако изкам Паносоника ми да не шуми дасъм си купел мамайзийски т. е. , гледаха да се отърват отмен . Не оставаше нищо освен да опитам с тампоните и о чудо , сега той се чува малко по-силно от вентилатора на компютъра ми. Всичко това става в Търговище ,но не казвам името на сервиза защото за гаранцията съм в техни ръце . Така че професионолисти моля не спестявайте танони за китайците!!!
Re: отново за Панасоника китаец
кой е точния модел на китаеца?
аз се колебая между 2 подобни
първия обикновен http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009498
втория инвертор/не съм привърженик/ http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010161
никой нищо не знае явно за тях :undecided:
Климатика е CS-PE12CKE на вътрешното тяло и CU-PE12CKE на вътрешното . Ако някой има впечатление от тези модели нека ги сподели тук , защото аз имам нужда и от втори климатик и се колебая между по-евтиния китайски и малайзийския . Мисля си , че производството макар е в Китай всепак е под контрола на Панасоник . Дали съм прав?
Цитат:
Първоначално публикувано от nikivv
Климатика е CS-PE12CKE на вътрешното тяло и CU-PE12CKE на вътрешното . Ако някой има впечатление от тези модели нека ги сподели тук , защото аз имам нужда и от втори климатик и се колебая между по-евтиния китайски и малайзийския . Мисля си , че производството макар е в Китай всепак* е под контрола на Панасоник . Дали съм прав?
Днес си купихме китайския (неинверторния - CS/CU-PW12DKE), но още не е монтиран. По спецификации е супер, енергийна ефективност клас А, би трябвало и да е тих. Цената му също е много добра като за такава марка. А Panasonicа би трябвало да си е Panasonic, независимо дали от Китай или Малайзия, не вярвам да могат да си позволят да си плюят на името, за което са платили и продалжават да плащат толкова пари за реклама.
Ползваме в офиса CS/CU-PE12DKE за през лятото за охлаждане и не мога да кажа как ще се държи на отопление, но наблюденията досега са ми че е доста тих и поддържа прилично температурата без резки промени.
Ще слагам такъв вкъщи до няколко седмици, но ще го ползвам предимно за отопление зимата - та тогава ще се види какво може да направи :)
nikivv раздуй малко за какви тампони говориш?? предполагам че са между външното тяло и стойката му. и си мисля че те не са спестени при монтажа в офиса и затова работи така тихо.
Значи с ей тоя модел малайзийско производство миналата люта зима нямах никакви грижи с -15 градуса.
PANASONIC CS/CU-PE12DKE цена с ДДС: 999.00 лв. : КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА, СПЛИТ СИСТЕМА, ДВОЙНО ОГЪНАТ ТОПЛООБМЕННИК,
ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R-410, РАБОТЕН РЕЖИМ ПРИ -15 С ГРАДУСА ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА, ОХЛАЖДАНЕ-3.15 KW, OТОПЛЕНИЕ-4.1 KW
Kонсумация: ОХЛАЖДАНЕ-0.98 KW, ОТОПЛЕНИЕ-1.13 KW
Проверен в действие в жега и студ от 1.5 година никакви оплаквания!
PANASONIC CS/CU-PE12DKE - защо си мисля, че този е китайската разновидност на PANASONIC CS/CU-E12DKE -забелязваш ли разликите в цената?
КИТАЕЦА Е 1180 С МОНТАЖ И Е ТЕХНОЛОГИЧНА МАШИНА ОТПРЕДИ 2 СЕЗОНА , НА ВЪНШЕН ВИД НЕМОЖЕ ДА ГИ РАЗЛИЧИТЕ НО ТЕХНОЛОГИЧНО ИМАТ ДОСТА ГОЛЯМА РАЗЛИКА В ПАРАМЕТРИТЕ ТОВА ЗА ЙОНИЗАТОРИТЕ НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЕКСТРА КОЯТТО НЯМА ДА УСЕТИТЕ МАЛАЕЦА СТРУВА ОКОЛО 1500ЛВА