Re: Проблем с Panasonic Е12DKЕ 
  Днес идваха техниците.И те мислеха, че е липса на фреон, но се оказа че компресора е сдал багажа.Иначе аз съм се заблудил - въртяла е само перката на външното тяло.
Странна работа.Явно вече и малайзийската техника стана като китайската.А аз си мислех, че като взимам нов климатик и то не китайски ще си го ползвам поне 5 години ... 
Та ако някой се е засилил да купува от техномаркета точно такъв климатик да размисли докато е време.
А да питам - нормално ли е да ми вземат гаранционата карта с климатика?Уж трябвало да се попълни там нещо при смяната на компресора ли там кво било.Всичко което имам е телефона на единия монтажник и фактурата от покупката.Момчето е много свястно ама ако се спекат нещата бих бил по спокоен с гаранцията в мен :)
  koshera,най-важният документ е у теб-фактурата!Ако стане гаф,можеш да я използваш и да ги "ковнеш"на КЗП!Така че спокойно:)Надявам се нещата да се решат в твоя полза:)
  Панасоник не са лоши машини възможно е твоя да е изтърван или някакви други извращения ,дано след подмяната му да няма проблеми
  Алекси аз по принцип съм много доволен от панасоника.Въпросния климатик си бачкаше много добре.Безшумен и сметките за ток не бяха фрапиращи!
Имах впредвид ако някой се е засилил да го купува точно от техномаркета да размисли, защото както отбелязаха по-горе явно става въпрос за дефектна партида.
gomor мерси за отговора.Надявам се да не пия една студена вода за 1400 лв. :yikes 
  Принципно картата не се взима а се копира от двете страни и се прави констативен протокол така трябва да е но може при тях да е различно.
  koshera да споделиш какво е станало с твоя, най-вероятно ще сменят компресор де, защото мисля че не се ремонтира.
а при мен - напоследък като се прибера и вдигам темп от 16 до 24 го правя бавно, т.е. цъкам един градус нагоре и чакам климатика да писне, после пак и така до 24. и след 30-40 секунди след последното пискане си започва да духа топло и си работи :), аз за сега доволен. ще видим натам дали пак ще се запъва, че започне ли се със сервиза на К&К :081:
  Address: Zhongcun Town, Panyu District, Guangzhou City, Guangdong Province, China
Tel: +86-20-84778123-2305/2385
Department:Export Sales Dept.
Това е адреса и телефона на един от първите заводи оторизирани да произвеждат климатична техника/от юни 1993г./и в него работят 5700 човека.За 2006г.са произвели 2,6млн.броя климатици.Та, ако имате желание и възможност,свържете се с тях и ще останете "приятно" изненадани колко " голяма" част от тяхната продукци е предназначена за България и каква е експортната им цена.С риск да си навлека недоволството на голяма част от собствениците на т.нар. "малайзийски" Панасоници,трябва да се примирим ,че по-голямата част от климатици с тази марка са сглобени в малки работилнички или заводчета,които никнат като гъби.Тогава няма да си задаваме въпроса защо продукти на Мацушита са с толкова различно качество.
  vesko_m ще сменят компресора да.Трябва обаче да чакам още 2-3 седмици.Много работа в сервиза и т.н :/ Взех да съжалявам аз, че не си купих някой японец на старо, въпреки всичките рискове относно покупката на стар климатик ...
     Panasonic Е12DKЕ грешка H16
  Същият климатик го купихме август месец и работи перфектно. Последните месец-два ми прави впечатление, че сметките за ток леко скочиха и 2 пъти през месец ми даде грешка H16. След изключване/включване от контакта всичко е ОК, но като, че ли или може би си въобразявам не духа толкова толпо вече както преди, а навън се стопли. Може би и аз съм попаднал на тази партида, някакви предположения?
   Цитат:

Първоначално публикувано от imarh  
 Същият климатик го купихме август месец и работи перфектно. Последните месец-два ми прави впечатление, че сметките за ток леко скочиха и 2 пъти през месец ми даде грешка H16. След изключване/включване от контакта всичко е ОК, но като, че ли или може би си въобразявам не духа толкова толпо вече както преди, а навън се стопли. Може би и аз съм попаднал на тази партида, някакви предположения?

ами нормално е навън като се стопли и климатика да започне да духа по-хладно, нали целта е да си поддържа зададената температура....и съответно когато вън застудее, да задуха по-топло.
  Да, така е. По-специално ме интересуваще както мислите за това H16 и повишилите се сметки за ток?

Взехте нещо да ме разочаровате ...
Планирах наскоро да си взема климатик и то Panasonic, но явно легендите за огромната разлика между тях и останалите марки вече са просто мит.
Въобще не ми се ще след като веднъж се монтира да се налага някой да го "гледа", да го "демонтира", после "монтира" тъй като мястото му на монтиране ще е свързано с мой разход в размер 35 лева на час на камиона с платформата, която ще "качи" техниците до мястото на монтажа.

Интересно, дали когато го купя, мога да уговоря разходите по монтиране и демонтиране в гаранционния срок да са за сметка на продавача.

И не знам ... тук има специалисти от подобни фирми, мога ли аз да си избирам мястото за монтаж без да ме интересува как ще се качат монтажниците до там след като плащам определена цена за монтаж?
Просто не искам климатик до и под прозореца.
Мястото, което съм избрал е много подходящо от моя гледна точка. "Трасето" няма да бъде повече от 50 сантиметра, дебелината на панела + изолацията + още двадесетина сантиметра. 
  Malone не се лъжи с тези "Панасоници".
  Сигурно си прав Blue, но макар и по темата да са изписани над 120 страници, поне аз въобще не можах да се ориентирам. Вероятно защото не съм специалист, но повечето потребители са като мен.
Нямаше да е лошо, да има две теми със синтезирани препоръки.
Едната за климатици без значение от цената, налични на нашия пазар и точно къде.
Другата за бюджетни климатици, също налични в България.
Предполагам, че колкото и спорове да има между специалистите всички биха се обединили зад един скъп модел/производител и един бюджетен модел/производител.

Това ми трябва на мен, тези две неща за да си преценя възможностите и изискванията.