Някой да може да ми даде някаква информация за него и дали е хубав, година на производство, харакеристики?
Продават го като усилена 12-ска, с 2,5 кВ. , охлаждане и 4,0 кВ отопление.
Някой да може да ми даде някаква информация за него и дали е хубав, година на производство, харакеристики?
Продават го като усилена 12-ска, с 2,5 кВ. , охлаждане и 4,0 кВ отопление.
Това е 9-ка. 25 означението означава 25-ца или 2.5kw на охлаждане или 9000btu/h. Затова 9-ката = 25-ца. 12-ка инвертор има по висока мощност на отопление от 4kw. Друг е въпроса наистина ли е 4kw. Налъпно възможно е, но не е задължително.
а някой има ли някакви наблюдения за този модел климатик или марката като цяло?
Julian отчасти е прав.Данните на модела са следните:
National CS-G25S-производство от 1994 до 2001год.
мощност на отопление=3.6 kw
средна консумация при отопл.= 940w
КОП= 3.83
мощмост на охлаждане= 2.5 kw
средна консумация при отопление=700w
Климатиците National като цяло /не фиксирам точно този модел/ са много корави и се справят отлично с климатичните условия в България.Имам монтирани доста такива машини,някои произведени през далечната 1992г.които все още работят безпроблемно.
Иначе всеобща практика е служителите в магазините да представят максималната мощност за номинална,което води до недоразумения от този тип.
А също и да ги представят за 3-4 годишни, а те реално са 1994-97 г.Първоначално публикувано от criss
Здравейте, моите родители си купиха Nacional SA 25 втора упетреба преди месец. Днес аз също си монтирах един Nacional SG 22 Y. и ДВЕТЕ МАШИНИ РАБОТЯТ перфектно. Моят е произведен 11.2001 г. другия не мога да го разгадая. Според мен по-добре стара японска машина отколкото нова китайска. Все пак всеки сам си преценява. Най-добре да имаш 1700-2000 лева за нов японски инвентор ама хорицата немат пари. Успех.
не че се заяждам,но как реши че работят перфектно за 1 месец ,като темп. не е падала под 5 градуса ? пилците се броят напролет при тая техника ,особено по старичката ...
Как разбра точно датата на производство ?Първоначално публикувано от vvasilev
Национал имат каталог който може да се намери и в мрежата от който може да направите справка за всеки един модел произведен от 1990 година до сега. Крис модела наистина е в производство от 1994 година но се произвежда до 1996. Преди и след това са с друго буквено обозначение. По принцип съм разглеждал много Национали и на всички на капака отвътре има щампа на която е написана деня, месеца и годината на производство така че измамните продавачи даже и да унищожат етикета не могат заличат щампата без да повредят капака. .
Иначе като собственик на два Национала от около 3 години мога да кажа , че са отлични машина нещо което като бивш собственик на Панасоник не мога да споделя.
blue1, както винаги си прав.След 1996г. наистина са с друго обозначение,но вътре е едно и също,разлика малко в дизайна и малко повече електроника/глезотийки/Това е "бабата" или родителя на Панасоника и няма начин да го сравняваме с китайчетата предлагани в момента.Готов съм да предложа Национал произведен 1992г.работещ вече 10г. откакто съм го монтирал,без никакви ремонти/само профилактика и дозареждане/за тест срещу нов Панасоник китайче.Няма "ветрове,виелици,бълбукане,пукане"и други екстри,не забелязваш че имаш климатик.
Criss радвам се че си ценител на истинското качество. От 1990 година до 2001 година Национал произвеждат много модели климатици като цитираният горе е от така наречената серия Еолиа, която основно се различава по малкото външно тяло. Обаче като цяло серията не се различава само по дизайна понеже почти всеки нов модел е с малко по-добър СОР. Предполагам, че с предложението което правиш за сравнение скоро ще бъдеш "оплют" от някой многознайковци.
От вътрешната страна на капака на вътрешното тяло има щампа.Първоначално публикувано от muchoto
Няма проблем, на пролет ще ги броимПървоначално публикувано от Alexi
здравеите имам проблем с климатик nacional panasonik cs-g25s. проблема е че като поработи 2-3 часа спира и показва f98.исклиучвам го пак работи 2-3 часа и пак f98.ниакои може ли да ми каже какво означава тази грешка.благодария предварително