Отговор: Мнения за климатици Panasonic
аз не знам дали ще ми свърши. всичко е риск. никога не съм имла климатик досега и мятам на сляпо малко.харесах и някои по скъпи модели ама не мога да си го позволя.все пка освен да топли в най-студените дни го взимам да охлаждам целия етаж през най горещите дни а това са около 80 кв.
- - - - - - - - - -
ами не знам не съм исгурен в нищо и кой климатик е подходящ. рискувам.но панансониците са с поносими цени и затова на тях съм се спрял.
За отопление на такова малко помещение би трябвало да става... Помисли обаче за моделът с -3 отзад, който не се продава във веригите, а само от професионалните инсталаторски фирми. Той е малко по-скъп, но за сметка на това е до -15. Купи един нискотемпературен кит (нагревател за тавата на външното тяло) и няма да има проблем дори и с моделът без -3 накрая. Относно охлаждането на 80 м2, това няма как да се случи с такава мощност.
за този ли модел говориш PANASONIC CS/CU-RE12PKE-3, че по добър?за 80 к. предположих , че няма да свърши работа. аз съм живял без климатик толкова години съм свикнал на жегите. а ако направя 10 см изолация както съм решил тази година на целия етаж и сменя дограмата, ще се променят температирните разлики в етажа.
Да, за този модел говоря. 10см, със сигурност ще допринесе много за намаляването на топлообмена в жилището и съответно сметките за отопление/охлаждане.
аз мислех от технополис да си взимам климатик. а ако не е от тях от коя фирма, освен това ако поръчам от специализирана фирма, то може да нямат офис в моя град плевен и тогава какво да правя?
Цитат:
Първоначално публикувано от
vangogh1
ако поръчам от специализирана фирма, то може да нямат офис в моя град плевен и тогава какво да правя?
Е как да няма специализирана фирма в Плевен?! Велев е от там :)
ама този модел го няма там и не виждам опция на изплащане?
Ти отиди при него, от там насетне той ще намери начин (предполагам) да ти го достави и монтира. Има възможност и за лизинг.
Благодаря за препоръките. Човека идва обаче са го подлъгали някъде че RE12PKE-3 е производство малайзия.
да ходих при него. оказа се доста умен и много изчерпателно ми разясни някои неща за климатиците. това което той ми препоръча е ето този модел general-fujitsu ashg-12lm
какво мислите за него и сравнен с панасоника кой е по добър?
Доверете се на Вальо и си вземете машината която Ви препоръчва.
ами след като си тръгнах получих 2 недвусмилени знака, че трябва да му се доверя. единствения неясен проблем е дали ще мога на изплащане да го взема. утре ще се доразберем с него и евентуално в понеделник ми се ще да е монтиран у нас.