National CS-G28K-W - превод на надписите по фронт панела
  Това ми трябва или ако може някой запознат да посочи аналога му в продуктите на панасоник, че да си изтегля някое ръководство като хората.
Вече почти месец си бачка клима-та, но от днес почна да пресвятка един индикатор на панела на вътрешното тяло, но като не съм сигурен дали си превеждам правилно японските надписи :-memnon...
Живи и здрави!
     Re: Превод на надписите по фронт панела на National CS-G28K-W
  Ще те помоля да предоставиш снимка на предния панел на климатика и ще ти преведем надписите. Колкото до този индикатор, много модели на National имат вграден таймер, който следи времето през което е работил климатика и чрез тази индикация ти напомня да си изчистиш филтрите. За различин модели, времето през което тази индикация започне да мига е различно. Но, да сме по сигурни, снимай панела и представи снимка.
  Ще го снимам веднага щом се прибера. Мерси за отговора.
Докато чаках включване - прочетох това-онова и понеже допуснах, че това примигване е някакво съобщение за аларма - натиснах бутончето от дистанционното за самоиндикация и ми изписа грешката "Н11", но тя остана на сегмента около 5 секунди и после изгасна. Тази грешка я проверих за какво съобщава и допускам, че не е изтрита от паметта от по-предно съобщение.... И в този смисъл...."Как се изтрива", "Правилно ли допускам?"
А ако наистина е индикация за профилактика на филтрите - как ще си нулирам таймера след профилактиката?
Мерси предварително!
  H11 e липса на комуникация между външно и вътрешно.
  "Филтър" е надписа на долната червена светлинка, горното не се чете 
  Бомба си! А как се изтрива тази грешка? 
Горната светлинка е Power ON, а другите надписи?
  Най-горното "Тайфун" - :bravo предполагам вентилатора на макс.
Следващото режим "Сън"
"филтър"
Вдясно "ресет" 
Как се задействат би трябвало да пише в книжката
  Нямам книжка. Климатика е купуван ІІ-ра употреба. Не ме мързи да чета, но на японски срещам леки :yahoo: затруднения.
МНого ти благодаря за напътствията!
  Малко инфо и за предния панел на климатик NATIONAL CS-E222A
  E хайде де - забравихте ме! Как да си изчистя грешките? Някой младеж дори с ръководство на английски на сходен модел би ми помогнал доста /предполагам/. 
     Re:Превод на надписите по фронт панела на National CS-G28K-W
  Ей Митак, жив и здрав да си! Бях вече свикнал с постоянно примигащата аларма, а и вече не се надявах някой да знае /или по-вероятно отговори/ на питанката ми.
Не съм питал в магазина досега щото климатика го купих от Варна, а си го монтирахме домашно в Шумен. Естествено при тези условия - нямам гаранция и невиждам с какво бих мотивирал продавач-консултанта да изиска такава информация и да ми Я предостави.
Както и да е...
Хвала на такива отзивчиви младежи като теб!