Re: Имам следния проблем - стая 25м2 температурk
Отговорът е единствен - с постоянно подаване на толкова, колкото са загубите, след първоначално загряване! Точно това правят добре оразмерените инверторни климатици! Физически няма друг начин! Духалката няма точен термостат, тя е по-скоро на някакъв таймер (знам че е термостат, ама не е точен и мери въздуха долу).
Духалка и конвектор без да изключваш - за радост на Енергото. Няма друг начин. С климатика ще зарадваш търговците с 2500 лв.
Миналата година бях с акумулираща на 4 всяка нощ и 200 лв сметка ток.
Re: Имам следния проблем - стая 25м2 температурата е 15C
Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
Отговорът е единствен - с постоянно подаване на толкова, колкото са загубите, след първоначално загряване! Точно това правят добре оразмерените инверторни климатици! Физически няма друг начин! Духалката няма точен термостат, тя е по-скоро на някакъв таймер (знам че е термостат, ама не е точен и мери въздуха долу).
Духалка и конвектор без да изключваш - за радост на Енергото. Няма друг начин. С климатика ще зарадваш търговците с 2500 лв.
Миналата година бях с акумулираща на 4 всяка нощ и 200 лв сметка ток.
да това е и другия ми въпрос как да пусна примерно 4кW като съм почти сигурен че контакта макс. му е 2kW.. :)
Re: Имам следния проблем - стая 25м2 температурата е 15C
Цитат:
Първоначално публикувано от maddog9
да това е и другия ми въпрос как да пусна примерно 4кW като съм почти сигурен че контакта макс. му е 2kW.. :)
Решението е да си вземеш преоразмерен инверторен климатик, например 18-ка. Малко странно на пръв поглед решение, да сложиш по-голям товар на инсталация която не може да го поддържа.
В режим отопление моделът CS-E15GKE има диапазон на отдавана мощност от 5,5(0,9-7,1)kW при консумация от 1,57(0,245–2,25)kW.
В режим отопление моделът CS-Е18GKE има диапазон на отдавана мощност от 6,6(0,9-8,0)kW при консумация от 1,79(0,245-2,65)kW.
Тъй като мощността отдавана от по-големият за помещението инверторен модел ще е по-голяма той винаги ще работи под номинал за разлика, ако е по-малка, тогава ще работи над номинал.
Кой е този климатик (не колонен, и не 24-ка и нагоре), който е 4 киловата ток? Хубавото на инверторите е, че си и лимитират стартовия ток. А и кой е този контакт с 10А, като повечето са 16 или 25?
Цитат:
Първоначално публикувано от maddog9
Как прецени че е макс 2кВ контакта? С колко квадрата и какви проводници е? Ако си със някаква измислена инсталация - опитай да я подобриш. Пусни си ново кабелче от апартаментното табло до климатика, разгледай конфигурацията на предпазелите и измисли нещо което да ти свърши работа. Климатик ли ще купуваме нов или ще робуваме на стари кабели?
П.С. аз така се двуумих преди време и накрая смених на половината къща инсталацията - чиста работа/спокоен сън!