Re:Проблем с климатика Panasonic CS-E12CKP ПОМОГНЕТЕ
Има три варианта - пращаш стария за части и получаваш нов E12LKE с доплащане 1000 лева или пак пращаш стария и ти сменяме компресора с гаранция две години (но само върху компресора) с оригинален за 500 лева
третия вариант - пращаш стария и нищо му няма и се набутваш само с транспорта...
цена: 1449 лв.
Цената е с включен ДДС 20%.
Изтегли каталог за категорията.
COP: 4.17
1449-1000>>>>449лв.
Доста за повреден климатик.
справка тук
Здравейте
Днес ми се обади Техника и каза ,че ще стане срещу 300лв. + 100лв. за фреон всичко 400лв :081:
Проблема е ПРУЖИНАТА НА КОМПРЕСОРА както ми казахте (благодаря за което )
Въпроса ми е да го правя ли или да си купя друг?
Например този FUJI ELECTRIC RSG-12LECA за 1100лв.
Ремонта си струва. Поне аз не съм чул някой да му се е прецакал вече ремонтирания компресор. Дано си случил на читав техник. :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Кърпена работа.
Вече 4 години си кара с кръпката и не дава никакви индикации за разваляне/разпаряне. Защо да се набутва човека, като се ремонтират успешно??
Абсолютна не истина защото тази серия няма 4 години откакто почнаха да чупят компресорите.
Колега Велев, не съм визирал конкретния модел, но ако настояваш ще изровя моделите със сменени счупени пружини, които си работят вече 4 години след ремонта. На панасониците много често им се чупят пружините, не ли странно?
Цитат:
Първоначално публикувано от bat.zdravo
Здравейте
Днес ми се обади Техника и каза ,че ще стане срещу 300лв. + 100лв. за фреон всичко 400лв :081:
Проблема е ПРУЖИНАТА НА КОМПРЕСОРА както ми казахте (благодаря за което )
Въпроса ми е да го правя ли или да си купя друг?
Например този FUJI ELECTRIC RSG-12LECA за 1100лв.
Интересна работа :undecided:, Доколкото знам и доколкото са минали през ръцете ми ПАНАСОНИК Е-12CKP- ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА СЪС СКРОЛОВИ КОМПРЕСОРИ, ТА ТЕ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ПРУЖИНКИ ВЪТРЕ. И ако някой си е направил труда да прочете горния ми пост, ще разбере къде е тония проблем на въпросния компресор. А за ремнота дали си струва всичко зависи от майстора как ще го направи, а ремонта на този компресор не "една проста смяна на пружинка", което за мен е рутинна работа.
И тоя твоя майстор е егати кожодера за смяна на една пружинка, която я няма в твоя компресор 400 лв :yikes. Аз даже с пътните от пловдив и обратно и с ремонта на компреосора не бих ти взел повече от 250-300, ама какво да се прави икономика.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Абсолютна не истина защото тази серия няма 4 години откакто почнаха да чупят компресорите.
ти колко климатици си монтирал от тази серия, че знаеш кое и колко се чупи?
Важното е добре да се оплюе нещо.... пък след това ходи го бърши и доказвай, че нямаш сестра
Еи хора ПОМАГАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :help
Техника ми се обади днес и каза ,че тези компресори бил без клапан (бил по стар модел ) :081:
Та сега съм 100лв на зад за фреон и с не работещ климатик :095:
Моля дайте някакви идеи ........ Какво да правя (да го забравя или да го ремонтирам - и къде ) :help
Някой можели да ПОМОГНЕ :081:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314132660[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от georgiborisov
Интересна работа :undecided:, Доколкото знам и доколкото са минали през ръцете ми ПАНАСОНИК Е-12CKP- ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА СЪС СКРОЛОВИ КОМПРЕСОРИ, ТА ТЕ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ПРУЖИНКИ ВЪТРЕ. И ако някой си е направил труда да прочете горния ми пост, ще разбере къде е тония проблем на въпросния компресор. А за ремнота дали си струва всичко зависи от майстора как ще го направи, а ремонта на този компресор не "една проста смяна на пружинка", което за мен е рутинна работа.
И тоя твоя майстор е егати кожодера за смяна на една пружинка, която я няма в твоя компресор 400 лв :yikes. Аз даже с пътните от пловдив и обратно и с ремонта на компреосора не бих ти взел повече от 250-300, ама какво да се прави икономика.
Еи хора ПОМАГАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Техника ми се обади днес и каза ,че тези компресори бил без клапан (бил по стар модел )
Та сега съм 100лв на зад за фреон и с не работещ климатик
Моля дайте някакви идеи ........ Какво да правя (да го забравя или да го ремонтирам - и къде )
Някой можели да ПОМОГНЕ
Ако си беше направил труда да прочетеш какво бях писал по-горе нямаше сега да пишеш помагайте с много ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ-та отзад
Здравейте,извинявам се на колегата,че ползвам темата но понеже е от лятото реших,че вече е оправил климатика или си е купил нов.
Моят проблем е за същият модел климатик с тази разлика,че го счупиха от глупост.Става въпрос за следното при саниране на горен етаж майсторите опускат греда и тя удря външното тяло отгоре,като заминава платката отдолу под капака,та платката в сервиз не може да се намери защото е стар модел и не може да се възтанови защото е бая поломена.Въпроса ми е има ли откъде да се намери тази платка,нова или от климатик с изгорял компресор останал за части?Ще съм благодарен на всички ,които помогнат!Точните данни на климатика:
CS/CU-E12CKP :Drinks: :Drinks:
Ето тук http://www.climamarket.bg/customer/spares.php Сигорен сам че щети помогнат попални бланката и я изпрати можеш и снимка да добавиш на самата платка