Въпрос за климатик Panasonic cs-xe12eke.
  От както температурите паднаха на -15, -20, нещо в стаята стана много студено, нормално ли е климатика да не смогва със студа или аз нещо не съм го настройл правилно. Защото съм го пуснал на 30 градуса, вентилатора е на 3-та степен и в хола е около 18 градуса.
     Re:Въпрос за климатик Panasonic cs-xe12eke.
  Намали вентилатора на по ниска степен. Нормално е защото сградите изстиват по интензивно загубите са по високи а и отдаваната мощност на климатика спада също.
  Това е страхотен модел на Панасоник. 
Колко е голямо холчето обаче?
  Ами 5,70м х 3,45м, около 19,6кв.м, като височината е 2,55м някъде.
Иначе и аз съм много доволен, преди не се е случвало, така да не смогва не знам.
  Може да има истърване на хладилен агент и ако има скоро ше испише грешка
  Вземи му задай 25-26 грауса и вентилатор на АУТО, че така ако го оставиш освен студа =+18 градуса в хола, може да се бръкнеш в джоба за ремонт и отгава :cry: .

На такива ниски температури под -15 малко климатици устискват-фуджицу, тошиба, мицубиши, като някой макари да топлят "жужат/бръмчат" доста силно...

Панасоник продаван в Европа не е между тях, още повече че производителя е посочил работа до -15 градуса. Прочети в темата за панасоник какви оплаквания има и ще констатираш, че и от 1новите панасоници LKE/JKE има оплаквания за нетоплене...
  тук има няколко момента за уточняване:
-този климатик вероятно не е монтиран вчера в това помещение т.е. как той е работил до сега? какви са отзивите?
-до това оплакване изведнъж ли се стигна или постепенно?
-външното тяло достъпно ли е за ревизия, има ли лед по него?
-какво е положението с чистотата на вътрешното тяло, филтри, обрастване на турбина?

за пореден път прави впечатление, че вместо да се зададат допълнителни въпроси и да се опитаме да помогнем на човека, който търси помощ във форума първата работа на някои съфорумници е да почнат да плюят по панасоник, от което в никакъв случай няма да се реши проблема на конкретния човек...

на всичко отгоре тук става дума за уред, който е с японски скрул компресор и електронно ТРВ и в никакъв случай не мога да се съглася, че той не може да "устиска"

мисля, че при такива екстремни условия на ескплоатация много марки и техните модели изпитват сериозни трудности в режим отопление

Цитат:

Първоначално публикувано от justify  
 Вземи му задай 25-26 грауса и вентилатор на АУТО, че така ако го оставиш освен студа =+18 градуса в хола, може да се бръкнеш в джоба за ремонт и отгава :cry: .

На такива ниски температури под -15 малко климатици устискват-фуджицу, тошиба, мицубиши, като някой макари да топлят "жужат/бръмчат" доста силно...

Панасоник продаван в Европа не е между тях, още повече че производителя е посочил работа до -15 градуса. Прочети в темата за панасоник какви оплаквания има и ще констатираш, че и от 1новите панасоници LKE/JKE има оплаквания за нетоплене...

Извинявай, но XE-серия на Панасоник някога виждал ли си? Или поне по сервизно? Виж какъв компресор има, виж максималната му мощност, количеството фреон, топлообменника и пак говори.
  Ето го батко! :)

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...8ERIwQ&cad=rja

970 фреон
400 масло
37 кила външно 13 кила вътрешно
Heating Capacity kW 4.80 (0.60 - 6.70) 
Heating Input 1,220 (115 - 1,840)
750W rated output компресор Hermetic Rotary

моето xe 9 dke се справя в 17 кв така че и тоя трябва да може
  "На такива ниски температури под -15 малко климатици устискват-фуджицу, тошиба, мицубиши, като някой макари да топлят "жужат/бръмчат" доста силно..."
Имам няколко климатика от друга марка,който си работят също без проблем вече 6 -та зима,и жужът по малко от едни Фуджицата и Генерали в блока.

"Панасоник продаван в Европа не е между тях, още повече че производителя е посочил работа до -15 градуса."
Имам 2 Панасоника на по 6 г.и засега нямат проблем с ниските температури,тези дни имахме и -20 С,отопляват 20 и 22 кв/м.също така нито жужът нито бръмчът по силно.
  Contra factum, non valet argimentum ако разбираш какво искам да кажа climamarket.

Бях написал доста, но виждам, че пак започнаха да се пеят мантри :god , така че се отказвам да пиша каквото и да е...
Мантрите ви обаче няма да помогнат на човека...
Един твърди, че това е ротари:

Цитат:

Първоначално публикувано от babati  

Друг че е скрул
  Цитат:

Първоначално публикувано от climamarket  

на всичко отгоре тук става дума за уред, който е с японски скрул компресор и електронно ТРВ и в никакъв случай не мога да се съглася, че той не може да "устиска"

Изобщо "Песни и танци на народите и кланяне и мантри към Бог панасоник да има", няма значение дали това което пишем е вярно...

Чели недочели, чукча писател, не читател...
Човека пита за ЕКЕ, ние отоговаряме колко качествен е DKE...

За "виждането на този климатик" и сервизното на ХЕ ДКЕ ето го .
 А тези които наистина са чели ръководствата знаят че там производителя гарантира работата му до -15 градуса, под тази температура всичко е дар от "бога на панасоник" на който една част от вас се кланят и пеят мантри...

12-ката в режим отопление не е нищо повече от 12LD-то ми.

Аз досега не съм видял някой търговец който да е върнал парите на клиент поради това, че климатика който е продал не топли и не поддържа 24-25 градуса...Вземат ли парите "astalavista baby" ... бой и е**не има, връщане на пари няма...

П.П. Някога и аз се кланях на "Бог Панасоник", особено на модела с върхова мощност в режим отопление 7.7кв, сега съм доста по разумен, умерен и неемоционален и не се кланям на никаква техника.Всичко е според случая...
  Темата e "Re:Въпрос за климатик Panasonic cs-xe12eke."

За DKE ли говорите? Аз виждам cs-xe12eke с rotary :jamaika
  аз на никого не се кланям, и тук във форума неколкократно съм писал за това колко дебели са главите на панасоник, ни най-малко не висля, че са богове, но и в никакъв случай не мога да се съглася с ТОТАЛНОТО ОТРИЧАНЕ НА ТАЗИ МАРКА В ЕВРОПЕЙСКИ МАЩАБ

освен това аз не си позволявам да сравнявам панасоник с други марки, в които половината чаркове си бяха и са производство на панасоник и за да не бъда голословен мога да съпроводя това със снимков материал...
  Babati за DKE от бързане да отговори пише climamarket, но човека пита за климатика който ти си дал линк ЕКЕ, а не DKE.

Просто климамаркет от бързане да ме опровергае на всяка цена вкара доста съфорумци в заблуда, че става въпрос за XE__DKE с компресор скрул.

На човека въпроса е за климатик ХЕ __ЕКЕ...

BAbati  извинявай ако съм те засегнал.Подведен бях от климамаркет че става въпрос за ДКЕ със скрул, но когато отново погледнах заглавието разбрах, че той е сгрешилият...