Re: PANASONIC CS/CU-E 9 GKE
В сервизното пише, че това е проблем в системата за йонизцация.Излиза ли ти грешка Н25.Ето сервизното на товята машина - http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa....12.15gkew.pdf .
Здравей отново ! Сега му правих само диагностика и след сигнала ми изписа ''00'' и на долния ред ''H''.
Значи показва, че нищо му няма.Не угасна ли индикатора.Този йонизатор почиства ли се нещо, я опитай да го понаместиш малко.Или един рестарт да речем.
Не ,продължава да си мига.Почиства се един път в годината с памучно тампонче,но аз май не съм го чистил скоро.Засега съм го изключил йонизатора и климатика си бачка което е по важно за мен.Благодаря за съветите ! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от rhg_73
Здравей отново ! Сега му правих само диагностика и след сигнала ми изписа ''00'' и на долния ред ''H''.
А със стрелките за настройка на таймера изреди ли всички кодове?Докато ги изреждаш ако чуеш звуков сигнал на някой от тях това е грешката.
Здравейте и тази сутрин! Сега ги изредих всички кодове с стрелките нагоре надолу ,но само на ''00'' издава сигнал няколко пъти ''биип'' че не сварвам даже да ги преброя .На другите само показва кодовете без сигнал.
Значи няма регистрирана грешка.Филтрите как са?Чисти ли са?
If abnormal discharge is detected at filter (short-circuited) due to water or dust adhesion, etc., the e-ion indicator blinks
immediately.
Това поне аз така го превеждам,че поради мръсни или влажни филтри може да доведе късо съединение и от там e-ion индикатора започва да мига
както е написано на стр.35 в сервизното, за което edi1 бе така бюбезен да предостави линк причините мотаг да бъдат:
-да е изваден куплунга на въпросната е-йон система от платката;
-когато микпорпоцесора на основната платка получи като обратен сигнал от системата е-йон по-ниско напрежение;
за съжаление единствените съвети сочат подмяна на е-йон системата
Здравейте отново! Все още не съм го отворил да го погледна по обстойно .Климатика е поставен ноември 2009 г.Досега системата си е работил а безотказно до сега.Редовно му почиствам филтрите,но тази ''e-ion'' миналата година не съм я почиствал .Не вярвам някой букса да се измъкнала ,проблема се появи след като майка ми е изпръскала половин флакон ''RAID'' защото са се появили някви хлебарки .После затворила вратата и излязла,а той климатика си работи и е отчел датчика че има замърсяване на въздуха и си е вкл. системата автоматично.И мен много ме съмнява че нещо е станало от това,а може и да е имало някой малък токов удар не зная.Засега си бачка климатика ,като съм я изкл. тая система .Утре смятам да го по разчекна малко да изчистя и ще ви пиша пак какво е станало.А може ли дами кажете колко струва това чудо ,ако се наложи евентуално да се сменя .Благодаря ви предварително ! :)