Проблем със панасоник Е 12 МКЕ
Здравейте колеги имам проблем със панасоник Е 12 МКЕ
климатика е монтиран декември месец и до преди 3 -4 дни работеше без проблем .Като отидох в клиента духаше сафсен хладко
макар че е на макс ,на манометри показваше 14 15 бара не е заледил нито пак има следи на загуби на фреон нито по враските .Огледах и телата никаде няма омаслено и следи от пропуск . Проблемат е че не прави налягане .И вапросат ми е дали някои се е сбласкжал със такав проблем ? И ако мойе някои да помогне да дадете някакви савети >
Re:Проблем със панасоник Е 12 МКЕ
Направи му самодиагностика да видиш дали ше искара грешка?
най вероятно компресор, само ако температурата на компресора 22-23 градуса ще имаш налягане от 14-15 бара за Р410
Добре няма течове ама аз винаги за да елеменирам съмненията винаги източвам вакумирам и зареждам наново тогава мога да знам че проблема е другаде. А я си представи че се е появила някъде шупла и изпуска слабо в продължение на много време. Имал съм подобен проблем толкова слаб теч от една шупла изкарва 6месеца след зареждане.
napravih mu samotest i ne dava greshki dade H00 .
Пиши на кирилица!
Jackas
Липсата на фреон едва ли ще ти даде грешка,
Количеството на фреона е важно за тестовете. Ако добавиш допълнително фреон веднага ще си покаже от намалялото количество на фреона ли е проблема. За компресията пробвай да му събереш фреона и виж дали ще може. В работещо положение на максимална мощност и вентилатор затвори лувъра(жалузите) на вътрешното тяло и виж какво налягане вдига.
Също в работещо положение аз бих превключил няколко пъти четирипътния да видя обръща ли режима и дали не прави частичен байпас. Може чек вентила на отопление да не затваря и да работи само на една капилярка, при което също няма да може да вдига високо налягане. При частично запушени капилярки би трябвало на режим охлаждане смукателното налягане да е ниско, а на отопление ниското смукателно да води до бързо заскрежаване на външният топлообменник.
ако се чувстваш неподготвен сваляш външното тяло и ми го пращаш във Варна...
единствено ще се налжи да платиш транспорта и съотвенто фреона ако не го събереш...
теста ще отнеме един ден, ако се наложи ремонт максимум още един (в случай на ремонт ще се наложи да дадеш и някои документи като гар.карта и т.н.)
тъй като имам достатъчно богат статистически опит с топлообменниците на панасоник ще си позволя да кажа, че вероятността да имаш микропробив в топлообменника е 1/10000
трябва да се концентрираш в количеството хладилен агент, евентуален пропуск от конусните съединения и т.н. по процедурата