Panasonic CS-E9MKE/E12MKE въздушна клапа
Здравейте,
Имам въпросните 2 модела климатици 9-ката в спалнята и 12-ката в хола. И двата работят много добре.
Интересувам се има ли начин въздушната клапа да се настрои да пада по-надолу от колкото е по-принцип, защото в момента е на половината(което е максималното зададено от дистанционното) и студеният въздух в по-малката стая се усеща и е дискомфортно. Ще е много добре ако има начин студеният въздух да пада надолу към пода вместо да духа директно в мене докато спя, примерно.
Обадих се в сервиза и казаха, че за разлика от други модели климатици, моделите от 2011 не могли да се настройват така, че клапата да пада по-надолу за разлика от други модели. Имам познат с Panasonic (друг модел) при който клапата си му пада до долу и няма никакъв проблем.
Моля за вашите съвети,
Благодаря предварително!
Re:Panasonic CS-E9MKE/E12MKE въздушна клапа
Обикновено ,да не кажа задължитено де,клапата в режим на охлаждане се настройва максимално високо,да духа към тавана.Идеята е,че хладния въздух е малко по-тежък и полека ще падне от тавана към пода ,но след като се е поразмесил горе с топлия въздух.И така ,спейки под струята,няма да я усещаш изобщо...
Нищо задължително няма.Даже съм гледал въздухобрани,монтирани пред вътрешни тела.Ако не получиш нервна криза от гледката и това става.Пък ако щеш си изкорми клапата.По малко ще свири и по плавно ще духа.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341400050[/time]_________________________________________________
Написаното по-горе в никакъв случай да не се взема за препоръчително.
2 Прикачен файл(ове)
amigos ,stelaartoa ти го написа-целта е въздушната струя на охлаждане да е насочена към тавана или успоредно на него,а не надолу.Но ако си решил твърдо да ''впрегнеш'' изходящия поток надолу,напук на стандартното-има и протектори от полипропилен,но не съм ги виждал по наще ширини,но с повече импровизация...стига да не се лъже много датчика.
diksanal,не бях чувал за стенен климатик със струя към тавана,но щом казваш!
1 Прикачен файл(ове)
Тук не става на въпрос кой какво е чувал или виждал,а принципно и технологично какво правят хората за по голям комфорт.
Много красиво,но не бих го препоръчал на познат.За чий ми е да изстудявам пода на комшията отгоре или тавана,ако няма комшии.Част от студа се губи,дори и повечето да слиза надолу. :wink:
Уау...в предния пост не беше чувал и за стенен климатик да духа към тавана,а сега вече и го проучи и анализира какво ще изстуди !!! И това само за два часа :)
П.П - всички Шарпове имат тяхната система Коанда баш за духане към тавана...Както и Нокрията...
"Такова животно нема!" - рекъл шопа. Да не обяснявам, как чукча е описал питона...
Чак да си кръстят системата на Коанда ефекта, значи наистина има нещо вярно в цялата работа с насочването на въздуха към тавана. Аз лично си го насочвам както на мен ми е кеф - срещу мен...
Цитат:
Първоначално публикувано от galinr
Част от студа се губи,дори и повечето да слиза надолу. :wink:
Резултатът е невероятен комфорт и супер равномерно охлаждане на помещението. Не знам дали нещо се губи, но смятам, че съм по-важен от икономията, която би се реализирала.
Става като обратен вариант на подово,но е добре яка изолация на тавана.Който търси максимална икономия си взима студен душ по-често.
Цитат:
Първоначално публикувано от galinr
Става като обратен вариант на подово,но е добре яка изолация на тавана.Който търси максимална икономия си взима студен душ по-често.
И какво... според теб лятото студя комшията отгоре, а зимата отоплявам, тоя отдолу. Друго си е климатика да духа право в мен.
Май затова им слагат PIR-датчици вече - да могат да ме гонят с въздушната струя. Или обратно беше...
Зимата трудно ще споплиш надолу,заради разсейването на струята,но лятото е добре комшията да почерпва. :Drinks:
И следящите климатици лятото духат в тавана само че над човека поне така е при моите климатици.Зимата насочват струята в краката ти.