Re:National 28RCX и 1 малък проблем
Ако има интервенция в външното тяло и е пипано има заглушители филтри ако са ги махнали е вазможо и от това дасе чува движението на фреона .Първо несе знае тази фирма дето ти го е монтирала пипала ли е външното тяло зареждалали го е с фреон или ти го е сложила така както си е дошалъш от япония по всяка вероятност са го пипали и е вазможно даса го окипазили при което ти няма как да знаеш това сложихати го взехати парите и сега варви се оправяи
Здравейте, благодаря на всички за отговорите :)
Има функция за пресен въздух, но и при спряна пак си боботи. Ще изчакам да дойдат и да си кажат тяхното мнение. Леко се правят на ударени, и не се обаждат 3ти ден. Предния път "бяха изгубили" оплакването, сега предполагам пак ще са направили същото. Та утре ще видим какво ще става. Ако не намерят решение и не се оправи проблема, предполагам ще пристипя към смяна на машината.
Още веднъж благодаря на всички за мненията, приятна неделя!
Попаднал си на некоректна фирма очевидно. Ако има възможност си вземи парите и търси коректен търговец. Много фирми не могат да разберат че клиент се печели точно в такива моменти и се губи завинаги с такова отношение.
Update, сега го пуснах на 17 градуса, максимална тяга, и изобщо не изстудява, или да речем много много слабо. Не може да свали температурата в стаята ама хич. :RTFM:
Тези дни ще ги видя: приемам, че може да се окепазили с монтажа, но ще се види...
едит: за 25 минути от 25 градуса, едвам свали на 24... :blob
naB4o, едни съвет от мен...Викаш ги, взимат си машината и ти я връщат в работещо състояние. При монтажа връзките ги правят със щуцери, пускат три метра тръбен път (минимум), използват необходимите кабели за такива машини, вакуумират и тогава ти предават машината...
1 Прикачен файл(ове)
И аз имах такова виждане за връщането, а тези три метра само да попитам от къде до къде се измерват, от спойка/щуцер до щуцер на външното ли, или от излизане на тялото до щуцера, понеже в моя случай има едни ~80 см, които са след спойката, които са в тялото на климатика. В смисъл от стаята до външното тяло ли трябва да са трите метра, или от там където е спойката (на снимката в ляво).
От връзката на изпарителя с тръбите, до крановете на външното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от naB4o
Има функция за пресен въздух, но и при спряна пак си боботи.
По точно е кислород-генератор,а аспирацията му само изхвърля мръсен въздух.При работата на генератора се чува леко припукване от кондензните капки в щлаувката.За ефекта...минимално,но се усеща.
Развитие: Днес презаредиха наново с фреон и вакуумираха, но 30 минути след заминаването на техника, отново бълбукане, и отново не достатъчно студ.
Следствие: очакваме отговор утре, като може да сменят външното тяло, заради "проблем в компресорната помпа" (това каза жената, понеже тя е човекът вкъщи) Или предполагам впоследствие евентуална замяна с друг сходен модел, ако не се оправи. Работата е, че нямат сходен с такива параметри, затова се надявам да оправят проблема, понеже модела на нешънъл много ми допадна.
Приятна вечер на всички за сега!
Тоя модел не беше ли с много тихо скролче или се лъжа. Дет питах по нова година. На авера сложихме такова.
Цитат:
Първоначално публикувано от naB4o
"проблем в компресорната помпа"
Подобни понятия, ме хвърлят в тъча...Този модел е със скрул компресор. Ето ти да прочетеш... http://en.wikipedia.org/wiki/Scroll_compressor
Ъпдейт от телефона:
След няколко дни звънене и нерви, щяха да сменят тялото, но ни "забравиха" за сетен път и това бвше последната капка. Решихме да го върнем, и преди малко одобриха рекламацията, като отказват да върнат парите за монтажа!!! Според мен, не е коректно, понеже не съм се възползвал от този монтаж. Дали ще имам успех ако го отнеса към КЗП? Наред със всички документи, разбира се. Причината, за невръщането е, че монтажа е направен, а ние се отказваме от климатика...
Благодаря на всички за съдействието!!! Ще пиша и за следствията :)
Отнеси го, ако фирмата се уплашат може и да върнат парите за монтажа.
Аргумента им е необоснован- след като приемат рекламацията ви, то Вие не "се отказвате от климатика" както твърдят.Поискайте им книгата за рекламациите и впишете направената рекламация в тази книга, така няма да връщате необосновано климатика, а поради това, че не работи-в този случай те поемат всички разходи, включително и монтаж/демонтаж и транспорт от/до тяхната фирма.
Вписано е в книгата им, само номера ще го вземем, за дпк. пред кзп. Мерси