От 2 седмици оглеждам този модел,и все още не мога да се реша,трябва ми най вече за отопление на 24кв.м. Освен него ми педлагаха Шарп-12GHR,и мицубиши и фуджицу на който така и не им запомних моделите ,но бяха в същия ценови диапазон -с намалението до 1600лв!Колебанията ми към Панасоника са няколко,в тазгодишния каталог на този модел с ситни букви пише:този модел не е подходящ за използване в режим отопление под -5гр.C.При нрепрекъсната(24)часова работа!А по спецификация пише до -15!Гледам че е-йон от миналагодишния модел го няма,защо ли? А има система nanoe G,за който не намирам подробна информация и оставам с впечатлението че това е само най-обикновен филтър!Доста хора изказват мнението че бил номер 1 в съотношение цена -качество,а дали съотношението не е цена-функций,защото за тези пари няма читав климатик с подобни елекроники и функции ,поне аз не знам,друг е въпроса до колко са надежни тези еликтроники предвид пестеливите 2 год.гаранция! Шарп-12GHR,и мицубиши и фуджицу, нямат еконави и патрул сензор но пък не отстъпват по характеристики(ефективност,мощност)!
Ако някой вече е тествал тази машина да драсне.