Избор на климатик/Панасоник или Самсунг нови модели или?
Спрял съм се на два климатика:
1.AQV09KBBN - ПРЕГЛЕД | SAMSUNG
2.Климатик Панасоник KIT-E9NKE-3
Климатика е за майка ми, стая 17кв.м./h-2.6m/, с две вътрешни стени и две външни без изолация.Отгоре и отдолу има съседи.Дограмата е дървена, двойни прозорци.
Аз повече клоня към панасоника, обаче гледам самсунга е 1kw. по мощен, а като дойдат големите студове това е един плюс, нали така.
Ако някой знае други марки климатици с подобни показатели нека пише.
Отговор: Избор на климатик/Панасоник или Самсунг нови модели или?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Valko Draganov
Спрял съм се на два климатика:
Ако някой знае други марки климатици с подобни показатели нека пише.
Ето ти един с подобни параметри-цена не си упоменал:тошиба RAS-10SKVP2-E
Забравих за цената, до 1800лв. с монтажа
Виж и това: Mitsubishi Electric - MSZ GE35VA. Самсунга си е един голям минус, откъдето и да го гледаш.
Аз бих взел по-мощен климатик, но не си посочил града, ако е Петрич например, може да минеш и с 9-ка.
От посочените два аз определено бих избрал Панасоника, нищо че другия се води по мощен.
От днешната брошура на Технополис харесах този модел Panasonic ETHEREA CS/CU-QE9NKE, обаче???!!!...
Никъде не открих информация, нито официалния сайт на панасоник, нито в БГ сайта, нито в гугъл.
Остава тоя модел да е пуснат в производство миналата седмица?
Някой да има инфо?
Благодаря.
Излиза такъв модел,и то с доста добри параметри,като килограми 10/36кг.,до -15°го дават и е с EEV ,и със 900w. компресор 9ката.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...MpWmEZ23EBnKVg
Благодаря.
- - - Обновено - - -
а с кой климатик може да се приравни като показатели.
- - - Обновено - - -
Намерих това - http://www.lmg.nu/sve/produkter/klimatanlaeggning-luftvaermepump.html
При нас се предлага втория модел от горе надолу, а там цената на същия излиза 2800лв. без монтажа?
Четвъртия е направо трепач Panasonic VE9/12NKE -а цената още повече.
Някой ако е запознат с други модели климатици със същите или подобни показатели, нека пише за да сравня и да взема решение какво да купя.
Благодаря.
QE...NKE е аналог на северняка NE....NKE.
Днес ми поставиха Panasonic ETHEREA CS/CU-QE9NKE.Ще ви пиша по нататък как се държи през зимата
Честито,и ще чакаме отзиви зимъска-мисля,че направи добър избор.
И аз сложих такъв преди дни,даже тая вечер жената го пусна,къпахме малката,пък и навън беше 9 градуса.В стаятя преди да го пуснем,беше 21 гр.Експериментирахме,зададох му 24 и за може 15-18 мин ги направи.Забелязах,че след като достигната температурата,после работи 5 мин. и 5 мин. почива.Зададох му ,,ауто,,на вентилатора.Така около 45 мин.После намалих градусите на 22 и отново работеше около 5 мин и около 9-10 почиваше.Това е ,мисля че спалнята ми е с минимални топлозагуби.Имам изолация на външната стена,тавана,прозореца е PVC немско ,,тисен,,климатика си е правилно оразмерен.Ще пиша пак,още си ми е тръпка.Лека вечер.
До skromnia
Да знаеш бутона където пише 8-10 градуса и powerful quiet за какво са.Питам защото както духаше топло и натиснах бутон 8-10гр. и почна да духа хладно?
А да имаш упътване на български?