Резултати от 1 до 10 от общо 10

Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic

Здравейте,
    Мисля скоро да закупя един климатик за отопление на следната стая - 15 кв м / 41 куб м, 3 вътрешни стени, остъклена тераса, южно изложение, добра 5-камерна PVC дограма, без изолация.
    Досега имам по-скоро горчив зимен 4-годишен опит с една стара 12-ка с китайски компресор на Панасоник (cs/cu-re12gke)- постоянно си замръзва като е под -10 -15 градуса и не може да насмогне да се размразява и отоплява едновременно.
    Kато се поразчетох видях, че за отопление на тази стая ще стигне добра 9-ка. Насочил съм се към тези 2 модела:
    CS/CU E 09 NKE -3 - около 1350 лв с монтажа
    QE-9NKE Nordic - близо 1800 с монтажа
    Въпросът ми е дали има смисъл от по-скъпия? От Русе съм и тук зимите напоследък са си доста сурови, редовно има 2-3 седмици, в които е -10 през деня, а нощем пада дори до -25...

Освен това какво е по-различното от технологична гледна точка на CS-QE9NKE, че го прави с над 400 лв по-скъп от NKE-3? Доколкото знам и двата имат подгрев, само този EEV клапан май е различен или греша? И какво е предимството на този клапан въобще?
    Май стигат толкова въпроси засега, не ми се иска да ходя по магазините и да разпитвам, защото всеки се опитва да ти изкара най-добро това, дето го има в наличност и не мисля, че ще ми дадат обективен отговор.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic

Вторият има подгрев в тавата на външното тяло да не хваща лед зимата.

Иначе аз на ваше място бих избрал : MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S .Ако държите на реотан-кабел за подгряване и размрзяване на тавата на външното тяло то мисля, че има техници които биха направили такова за около 80 лева-ще се включва при дефрост и ще работи 10-15 минути след него.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Машините нямат нищо общо! Нордик модела е съвсем друг клас машина. Специално за Русе няма какво да се чудиш. Там машините замръзват доста.

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...daiseikai.html

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз мисля, че изобщо няма нужда от чудене.Вземай НОРДИК-а.

6. Тук е от
    Nov 2012

Мда, ще взема да го купя, че ми писна всяка зима да се чудя кога ще замръзне тоя GKE... Примамва ме безлихвения лизинг на Технополис дето са пуснали, само че... се чудя колко добре ще се справят с инсталирането му.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Градски, само поразпитай по-подробно колко и как духа, т.е. скоростите на вътрешния вентилатор и съответния дебит, щото в тази ти стая нещо ме съмнява дали ще е много комфортно с тоя Нордик! Че ще е топло спор няма, ама все пак!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012

Ами и аз се чудих дали да е 9 или 12. Но 9-ката го дават до 44 куб. м., а аз съм с 41. А и не обичам топлото много, тя 12-ката ми редовно работи на 21-22 зимата. Така че надявам се няма да имам проблеми Иначе ако тр да вземам 12-ка ще падна на NKE-3...

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

В предвид, че имаш 3 външни стени - вземаш или 9-ка НОРДИК, или 12-NKE! Аз съм сложил 9-ката Шарп в 20-21 квадрата/50кубика иначе, но имам щрангове от топлофикация и изолацийка! Пък ако питаш - най-добре вложи в изолация, и в по-нисък/малък/, но и по-икономичен/с по-добър КОП/ климатик!
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 21-11-12 в 04:38.

11. Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    В предвид, че имаш 3 външни стени - вземаш или 9-ка НОРДИК, или 12-NKE! Аз съм сложил 9-ката Шарп в 20-21 квадрата/50кубика иначе, но имам щранкове от топлофикация и изолацийка! Пък ако питаш - най-добре вложи в изолация, и в по-нисък/малък/, но и по-икономичен/с по-добър КОП/ климатик!
    Три вътрешни предполагам си искал да кажеш? А иначе все повече мисля и май ще заложа на Нордик-а. Само дано да е по-тих при quiet режима, че през нощта се сепвам и от най-лекия шум. Аз затова избягвам да спя на климатик, то това GKE при ниските обороти си резонират пластмасите му китайски и скрибучат като се пуска/спира вентилатора. Вярно, много леко, но мен ми пречи

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Нещо накриво съм прочел за външните стени. Значи по-добре ако имаш друго отопление за коридор и другите си стаи, си вземи 9-ка, че да не прави голямо течение! И пак - изолацийка му е майката - тя не скърца и не пуфти като климатик. И тогава машинката за отопление да е разтоварена и да работи по-леко.
    Искаше ми се като избирах климата сега, да мога да видя реално как работи, ама за съжаление това не е като телевизор - да го пробваш в магазина! Малко на късмет с тея подробности като режим на размразяване, течение, шумове и пукотевици недай си боже!

Поне тук има кой да помогне със съвет за общия хардуер най-вече на климатиците, което хич не е малко, и с което искам да благодаря на всички, които помагат на нас - потребителите!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Я вижте тук, започват да идват Nordic модели.
    От Mega във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 49
    Последно: 19-11-15, 16:57
  2. що за чудо е това? AR09FSFKBWTN / AR09FSFKBWTX Nordic
    От estqwerty във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 05-01-14, 16:53
  3. Флагман на IVT/Sharp - Nordic модел
    От babati във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 25
    Последно: 22-12-11, 09:57
  4. Избор между 2 LCD TV
    От andy_942 във форум Телевизори
    Отговори: 17
    Последно: 20-12-11, 00:53
  5. избор между
    От qnkogundito във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 14-02-11, 22:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе