Panasonic CS-UE12PKE/CU въпросчета и мнения
Здравейте, искам да задам няколко въпроса относно въпросния модел Вимакс Клима ООД, Климатик Daikin FTXN35L/RXN35L OKI COMFORT, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици . Няколко мнения ако може.
доскоро бях решен да си взема модел на Daikin FTXN35L Вимакс Клима ООД, Климатик Daikin FTXN35L/RXN35L OKI COMFORT, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици , но напоследък чета доста проблеми с въпросния дефрост (казват че се размразявал на 22 мин. за по 7-8 мин. ). Не съм запознат много. Въпросът е че при панасоника е дадена темп. на работа до -10 градуса , а на даикина -15. При панасоника маи параметрите са по-добри за отдадена топлина.
Бихте ли ме светнали относно двата модела моля. и ако може да ми обясните какво ще стане с панасоника когато навън стане примерно -18 гр. , или евентуално ако реша да си взема модел който е предвиден до -5 гр. , а навън достигне до -12
Ако трябва да бъдем обективни за тези пари кой от двата модела би бил по-удачен избор (стая 18кв.м изолация, дограма ) и като разход на електроенергия ме вълнува въпросът.Благодаря предварително
Отговор: Panasonic CS-UE12PKE/CU въпросчета и мнения
Blasterion, "хвърляте" се все на машини които не са предвидени за основно отопление при отрицателни температури. Дали тези машини ще работят при -12°С или -18°С външна температура е "божа" работа. Факт е, че даже и да работят, няма да вършат работата за която са поставени. За помещението Ви (18m²), Ви е необходима машина която да отдава номинално 3.2kW~3.4kW. Модели които биха Ви свършили работа са:
Panasonic CS-E9PKEW~CU-E9PKE
General Fujitsu ASHG12LMCA
Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
LG CS09AQ Deluxe Inverter V
LG P12RK Libero-R (Advance Inverter)
да ве , ама въпросът е такъв че сме бюджетно ограничени , а като цяло чувам че Panasonic топлят доста добре. Единственото което ме притеснява че ги дават да работят до -5 гр. и незнам дали зимата в студа няма да стане проблем с това. Някъде бях чел че климатиците продължават да работят и при по-ниски температури , но има разминаване в показанията .
Сега гледам че има промоция за около 1000 лв. на http://*********/productv/6851/klimat...u-ye12mkx.html
и още го обмислям , ама сякаш за толкова пари не е зле
Ама си упорит! :BigGrin
Как мислиш, ако един климатик можеше да работи нормално до -15 градуса, защо производителя ще напише -5 ?
Купи китайче за 1000 лв и догодина ще се вайкаш защо не си дал още 500.
Казваш, че бюджета ти е ограничен -- добре, тогава по-добре не купувай, изкарай още една зима на духалки и догодина си купи.
Потърси този модел Hitachi RAC/RAS 35FH6 в зора маи беше на промоция за под 1000 лв . Ще топли тези 18 кв и при - 15 .... За друг модел дето ще топли на тази цена не се сещам .
Цитат:
Първоначално публикувано от
Madj0
Потърси този модел Hitachi RAC/RAS 35FH6 в зора маи беше на промоция за под 1000 лв . Ще топли тези 18 кв и при - 15 .... За друг модел дето ще топли на тази цена не се сещам .
Тези модели останали в Зора са орязани модели с единичен кондензатор на външното монтирахме един такъв закупен от там и бях смаян защото този климатик миналата година беше със двоен кондензатор. Така че все тази дали ще вземе Хитачито или Панасоника и двата са летни клими.
Както писах и в темата му за FTXN-a, не е нужно да купува от Зора:
RAS-35FH6
Аз мисля че всички останали бройки от тази серия са такива защото вносителя ги пусна на промо цени и много фирми заредиха тогава. Аз не успях да взема тогава 35FH6 защото имах налични.
RE12PKE-3 е доста добра машина, която е до -15! Малко по-скъпа е.