Инв. климатик Pаnasonic спря да включва на размразяване и замръзва?!?
Здравейте. Имам климатика от около 4 години.. Panasonic CS-RE12GKE.. досега винаги в студа е включвал на размразяване и лампичката почва да мига няколко минути и всичко е било ОК. Тази зима обаче тази функция нещо не се активира и климатика замръзва... натрупва лед и става много шумен и дори почва да блъска перката... за щастие на другия ден беше топло и се размрази... но сега пак хвана студ, а климатика отново отказва да размразява и го усещам, че външното тяло става по-шумно, а и климатика предполагам е по-неефективен... иначе климатика си топли добре, когато вън са били + температури и не е замръзвал.
Къде може да е проблема.. датчик нещо.. и може ли да се направи нещо по въпроса.. от сервиза ми казаха ако пак замръзнел щели да му сложат нагревател.... но все пак климатика досега си е работел зимите и при -20 без проблеми... профилактика му е правена 2 пъти..
Благодаря!
Отговор: Инв. климатик Pаnasonic спря да включва на размразяване и замръзва?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristokk
от сервиза ми казаха ако пак замръзнел щели да му сложат нагревател....
Съветвам Ви, тези да не ги търсите повече...
Цитат:
Aleksandars
Съветвам Ви, тези да не ги търсите повече...
За съжаление сме от малък град и няма голям избор на сервизи...
След доста ровене в гугъл, разбрах, че най-вероятно проблема е във външен тръбен датчик. Обаче проверката/Check на дистанционното/ не показва нищо?!?
Видях сайт, където ги продават за около 40лв. мисля... трудно ли се сменя или и аз ще мога да го направя това?!? А междувременно за да работи има ли някакъв начин да се включва ръчно на размразяване... комбинация на клавиши или друго?!?
Здрасти.При мен датчика се беше извадил от гнездото си почти целият.Машината е UW12GKE,работи от 6 години и също тази зима започна да прави проблеми.За сега е ОК.Отвори горният капак и погледни дали и при теб не се е извадил.Нямам обяснение как е станало.Успех.
Доста често става от вибрации, не е трудно да отвориш горния капак на климатика и да видиш дали не е излязъл и при теб. Намира се в задната част на климатика, на някоя от тръбите на топлообменика.
Ръчно размразяване няма как да включиш, то се включва само при предварително изпълнени условия, които са заложени софтуерно.
Има един-два начина, ама няма да ги кажа, че ще си изпочупи половината форум климатиците с тях хахаха
Кофата с топла вода е вариант, трудоемък, но вариант.
Цитат:
AC_From_Hell
Доста често става от вибрации, не е трудно да отвориш горния капак на климатика и да видиш дали не е излязъл и при теб. Намира се в задната част на климатика, на някоя от тръбите на топлообменика.
Ръчно размразяване няма как да включиш, то се включва само при предварително изпълнени условия, които са заложени софтуерно.
Има един-два начина, ама няма да ги кажа, че ще си изпочупи половината форум климатиците с тях хахаха
Кофата с топла вода е вариант, трудоемък, но вариант.
Дай му един жокер, кажи му точно къде да лисне от топлата водица...:punk:
Топлата вода не е вариант, тъй като климатика не е на тераса или прозорец, а на гола стена.. и макар да съм на 1ви етаж се стига до него само със стълба... това с датчика ще го проверя като се пооправи времето и намеря стълба... макар и малко трудно предполагам.. ако може малко по точни указания/снимки/ какво се сваля/много ли трябва да се разглоби/ и къде се гледа...
Мисля, че ако включиш на режим "охлаждане" за 20 мин, би трябвало да се размрази външното тяло (но не е постоянно решение).
Моля да ме коригирате ако съм написал някоя глупост :police:
не е глупост и помага ,освен това е добре както е на охлаждане да обдуха вътрешната пита с един сушоар да се размрази по бързо отвън
После да не си поръчва и външа перка като почне да пада лед в тавата.
е ,тя е по евтина от стълба :))
Е това със студеното го бях пробвал една зима... не е много добър вариант.. се пак в тази стая се живее.. де ми е кирията да стопля до 21-2 градуса и после за да размразя да ми падне на 10 и айде пак на ново... после освен за ремонт да давам и пари за лекарства :) Засега ще се топлим на конвекторна печка, пък като се оправи ще се кача да видя какво е положението с този датчик...
"кирията" е ,че климатик с необледено външно тяло топли добре за разлика от тоя с обледено .. пускаш тема в която питаш и после ти казваш какво точно трябва да се направи а защо я пускаш ?
Цитат:
i77kolev
Здрасти.При мен датчика се беше извадил от гнездото си почти целият.Машината е UW12GKE,работи от 6 години и също тази зима започна да прави проблеми.За сега е ОК.Отвори горният капак и погледни дали и при теб не се е извадил.Нямам обяснение как е станало.Успех.
-Самия лед го измъква особенно като я няма свинската опашка която държи малко нагоре кабела на датчика за някоя тръба.Виждал съм много сменени датчици и незакопчани както са заводско щото е малко трудно.За седмица и ги измъква.Всяко замръзване го издърпва по малко.Като го вържа проблем няма.