Отговор: Мнение за климатик
Тази машина я дават на отопление до -10*С. Не знам с тези 38кг външно тяло каква мощност запазва при отрицателни температури, щото ако се почнат и едни нескончаеми дефрости....
Климатикът в действителност е ниския клас на Панасоник, но в никой случай не е лоша машина. Според мен в това помещение няма да има проблем.
бих ти предложил да си вземеш 16 сузуми което е на същата цена
Панасоника има по-добри показатели и по-голяма отдавана мощност от тошибата. Тоя модел е същия като Етереата, с изключение на екстрите еконави/аутокомфорт и йонизатора. То и без това от тях няма голяма полза.
Аз за една година да съм ги пускал един-два пъти, колкото да видя как работят. И йонизатора го включвам само отвреме на време.
Вземай без да се замисляш. Осемнайска за тези пари си е добра оферта.
В това помещение панасоника няма да има проблеми и ще работи на минимум.
не ми се рови сервизното за тая китайска машина да ти доказвам че под -10 тошибата ще го отвее .. и то без да включваме дефростите на 40 мин при панасоника
EDIT - панасоника е до -10 ,при които има 4кВ КОП 2 .. тошибата има 3.9кв ,КОП 2.7 - ти си преценявай коя е по добрата машина
Под -10 Панасоника ще отвее тошибата. Аз си направих труда да се поровя из сервизното. А дефростите при 18-ките не протичат по същия начин като при 12-тиците.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Панасоника има по-добри показатели и по-голяма отдавана мощност от тошибата. Тоя модел е същия като Етереата, с изключение на екстрите еконави/аутокомфорт и йонизатора. То и без това от тях няма голяма полза.
Аз за една година да съм ги включва един-два пъти колкото да видя как работят. И йонизатора го включвам само отвреме на време.
Вземай без да се замисляш. Осемнайска за тези пари си е добра оферта.
В това помещение панасоника няма да има проблеми и ще работи на минимум.
Това няма как да е вярно. Във външните тела си има сериозна разлика, а най вероятно и в компресора.
Кое им е различното - компресора е един и същ - 900 вата. И двата са с EEV и двуредов топлобменник. Разликата може би е само в по-орязаната електроника и софтуер. За тези пари толкова. Според мен тази оферта е много добра.
Не ми се рови, ама за 8кг, софтуер за първи път чувам.
33 квадрата не са малко. Тощибата може да види зор при ниски минусови температури. На 15 квадрата трябва да има поне 2 киловата отдавана топлина. Панасоника при - 8 отдава 4,8 киловата. Ще бъде идеален за това помещение. Ще работи на минимум без да се напъва.
според мен панасоника е тоя който ще види зор под -10 ,не случайно няма данни за топлоодаването надолу .. да не забравяме , че подкарва и дефростите за разлика от тошибата .. освен това е нисък клас на марката ,а тошибата е среден клас и по параметри доста прилича на 16 дайсейкай ,има и 1100 вата двойнороторен компресор ..
Ами защо отдаваните киловати на тошибата са по-малко?
До колкото чета вашите постове значи да не очаквам чудеса от този климатик. Офертата ми се струва изгодна поради гаранцията от 5 години на комресора и за тези пари 18ка като видях направо го поръчах. Дано се справя на тези квадрати.
Чудеса в никакъв случай, но изненади може би. На мен тази 18ка ми прилича на 12ка с много мощен компресор - в смисъл при темп. под -2*С ще се разчита основно на компресора, щото явно топлообменника хич го няма. Дано да имаш добра изолация, иначе ....