Обезскрежава без скреж - cs/cu re15pke-3
Здравейте. Имам голям проблем с климатика. Откакто температурите паднаха под -5 градуса , обезскрежава на максимум 1 час , а тази сутрин го правеше на 30 мин. Преди месец имах ппдпбен проблем , но разликата е , че тогава трупаше скреж по външното тяло ,, аа сега е сух и чист. Процесът на обезскрежаване трае между 2 и 10 мин. По -често е 2-3 мин. И така на всеки 30 до 60 мин. Няма затопляне. За инфпрмация отоплявам 2 помещения по 12 квадрада. Но няма шанс да стопли и едното когато спира така често. Моля дайте съвет.
Отговор: Обезскрежава без скреж - cs/cu re15pke-3
Спира ли се този климатик?
Не. От ноември не е спиран.
А в какъв режим работи? t=?; fan=? и т.н..... а, и кога за последно са му чистени филтрите?
На heat, auto на вентилатора и температуеа 21-23...и няма достигане от както взе да обезкрежава така често.
Най добре да извикате фирмата, монтирала го, да проверят налягания, токове, фреон - може да е поизпуснал малко....
П.С. - Макар че, каква ли е тази 15ка с 27кг. външно тяло - може и просто да си умира при по сериозни отрицателни температури.
Ако е фреон не трябва ли да заскрежава външното. Уж добри параметри бяха, голям майтап ще е на минус 10 да умира така. Сега харчи ток като духалка, само дето не грее като нея...:mad:
да не те обезсърчавам но това е една от най орязаните 15ки на пазара с много леки топлообменници ,малко фреон и маломощен компресор .. има хардуер на среден клас 9ка .. все пак следва да се справя в толкова малки помещения ,то сега не е и студено има няма -5
Не знам как са разделени двете помещения.Но опитай дали няма да може да стопли едното помещение.
Изглежда е трябвало да помисля още малко преди да го взема , но да...ако не друго поне с 24 кв.м. трябва да се справя. И го правеше и на по ниски температури, но от както вчера заваля снега, взе да прави тоя номер с обезскрежаване без причина.
- - - - - - - - - -
Същата работа...достигне 19 градуса и започва да обезкрежава. 10 мин обезкрежава и 10 докато се навие да духа и хайде пак на 16-17 .
Сега видях ,че климатика го дават до -10гр.
Къде го видя. Навсякъде пише -15, въпреки това ме убедиха , че и на -20 ще работи. Просто не мисля , че е от температурата по еже преди няколко дни беше доста по студено, а не правеше така.
Явно нещо се е променило през тези няколко дни, щом досега си е работил коректно и изведнъж е започнал да прави проблеми.
Климатикът е до -15.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Искрен Кръстев
Къде го видя. Навсякъде пише -15, въпреки това ме убедиха , че и на -20 ще работи. Просто не мисля , че е от температурата по еже преди няколко дни беше доста по студено, а не правеше така.
Извинявай, обърках го с re15pke.