1 Прикачен файл(ове)
Panasonic CS-G93KE грешка F99
Здравейте имам горепосоченият климатик с външно тяло модел: CU-G93KE. Климатикът е 20 годишен, но редовно поддържан както трябва. Изведнъж докато си работише се изключи и изписа грешка F99 докато лампичката TIMER мигаше в оранжево. Това намерих в интернет, но честно казано нищо не ми говори:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29457&stc=1
Ще се радвам някой от запознатите да ми обясни за какво става въпрос и дали подлежи на ремонт.
Благодаря.
Отговор: Panasonic CS-G93KE грешка F99
На 99%, проблема е в компресор. Съветвам Ви да помислите за нова машина.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Грешката означава пик на тока над допустимото.
Възможните причини са:
- пик заради повреда в компресора
- пик заради дефект в превключващите транзистори
- пик заради дефект във външната платка
- пик заради късо съединение.
Каквато и да е причината, ремонтът не е рентабилен.
Все пак може да пробваш да го изключиш от контакта и да го оставиш да си почине 1-2 дена. Може външната платка да се е навлажнила.
Ако и след това продължи с грешките, време е да го пенсионираш и да го смениш с нов.
Благодаря за отговорите. За сега ще го поизчакам и ще пиша какво се е случило.
Я по-добре извикай човек или ако можеш сам, първо прегледай платката за изгорели предпазители и елементи. Възможно е да е имало "токов удар" и проблемът да е отстраним с по-елементарни действия от смяна на целия климатик. Не е лошо да се измерят и намотките на ел.двигателя на компресора.
Процедурата за диагностика е свалянето на външния капак и замерването на съпротивлението на намотките на компресора. Работата е почти ясна за G93, би имало шанс за последните версии на G95, със спряното подгряване.
Според боба, двойнороторния е сдал багажа.[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Също така да ъпдейта, че го държах няколко часа изключен. Когато го включих, поработи известно време - видимо и слухово нормално, но не загряваше въдуха и след 5-6 мин. даде същата грешка. Благодаря за мненията. Като дойде ел. техникът тези дни, направо му давам да чете темата. ;) Ако познавате някой добър такъв, ще се радвам да споделите на лично съобщение. За Варна став въпрос. Не се надявам много на намереният от мен, понеже човекът е пенсионер и не е специализиран в климатичната техника.
rolly, обърнете се към Иван - писал е точно преди Вас.