Panasonic CS-Z25TKEW не достига мощност на охлаждане
Здравейте,
мисля, че климатика не достига необходимата мощност в режим на охлаждане. При външна температура 25 градуса и приблизително същата в стаята, вдига консумация максимум до 380 вата, включително и в режим powerful и настроен на минималната температура от 16гр. Същото се запазва и при широко отворени врати и прозорци, като и при първоначално включване. Иначе си духа студено - при посочените температури на първа степен на вентилатора изходящият въздух е около 6 гр., а при максимална степен - около 11гр. Възможно ли е това да е признак за липса на достатъчно количество фреон или е нормално. До момента манометри не са му закачани, фреона е R32.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Panasonic CS-Z25TKEW не достига мощност на охлаждане
Трудно е да се каже. В хладно време не може да развърти на максимум, има ограничения/защита, за да не засмуче течен фреон компресорът. Тествай го в по-топло време.
Провери и дали дебелият кран на външното тяло е изпотен(образува конденз). При намалял фреон един от признаците е, че дебелият кран е почти сух.
По сервизно му дават +14° изходяща при външна температура +25° и вътрешна +27°, но за да го тестваш трябва да го вкараш в режим принудително охлаждане.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31431&stc=1
Отговор: Panasonic CS-Z25TKEW не достига мощност на охлаждане
Благодаря за отговора Jack,
не знам дали е от значение, че климатика е само с един метър тръбен път и имам съмнения, дали е вакуумиран. През зимата докато работеше на отопление, при дефрос понякога му замръзваше яко вътрешното тяло, та чак от студа излизаше мъгла през клапите.