Отговор: Panasonic и Daikin
Със зор и малко помощ ще се справят, добре че няма студени дни.
Ами за сега добре се държат, когато беше малко по-студено към -7 , -8 градуса навън, вътре топлеха доста добре с 2-та климатика утоплявам общо 45кв.м.
То по-студено едва ли ще стане...
е зимата тепърва ще започва, интересно ми е на -12, -15 как ше се държат и дали ще успеят да топлят
CS-FZ35UKE - от прочетеното за този модел оставам с впечатление, че това е по-скоро бюджетна 9-ка. Около 16 квадрата му е максимумът според мен. Ако не са големи топлинните загуби на помещението до към -7°~ -10° би трябвало да успее да стопли.
Според сервизното, лимитът му на отопление, след който компресорът почва да си намаля оборотите е 5,92А, което прави към 1360 вата при 230 волта.
Хубавото е, че е с eev, и за разлика от големите му събратя дебитът на турбината е малък, което значи че ще работи тихо и няма да духа толкова силно.
Дано да си го оразмерил правилно.
Според мен тея двата стават за гарантирано основно Отопление в пасивна къща или в по-южна държава.
12-ки са и 2-та климатика с изцяло южно изложение съм + външна изолация
Че то вече има ли истинска зима въобще?
До десетина години режим отопление на климатиците може да стане излишен.:scared:
Те факторите са още 1001.....:)
не мисля, студът рано или късно ще си дойде според мен :BigGrin
Цитат:
Първоначално публикувано от
sergo93
не мисля, студът рано или късно ще си дойде според мен :BigGrin
И според мен е така, ама хилави ми са виждат за по-ниски температури.
Цитат:
sergo93
12-ки са и 2-та климатика с изцяло южно изложение съм + външна изолация
Те, че по име са 12 и двата, но колегата съфоромник имаше предвид, че са с по скромни параметри
и все пак има ли някой който може да ми разясни буквите от панасоника CS - FZ - UKE:BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
the inquirer
И според мен е така, ама хилави ми са виждат за по-ниски температури.
а как разбра, че няма да държат на големи студеве, понеже аз все още събирам инфо за климатиците
- - - - - - - - - -
Цитат:
ivan9494
Те, че по име са 12 и двата, но колегата съфоромник имаше предвид, че са с по скромни параметри
имаш впредвид COP коефициента на климатиците или не точно :confused:
Цитат:
sergo93
а как разбра, че няма да държат на големи студеве, понеже аз все още събирам инфо за климатиците
Слаб компресор, малко количество хладилен агент, единичен топлообменник. Само машина на 100/200 волта може да се справи.