Инвенторен климатик National CU SG25K
Здравейте,притежавам климатик National CU SG25K японски втора употреба.Вчера спря да работи и изписа грешка F99.Изключих го от захранването и го включих отново.Стартирах от дистанционото вьншното тяло трьгна да работи,но след малко спря.Всъщото време вътрешното тяло работи.След известно време външното тяло се опитва да проработи един два пъти,след което спира отново и изписва грешка F99.Това го прави на топло и студено.Повреме на целият процес забелях,че не мога да управлявам от дистанционото скоростта на вентилатора на вътрешното тяло.Надявам се да ми помогнете.Предварително благодаря.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Инвенторен климатик National CU SG25K
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33618&stc=1 100% е компресора. Пиши го бегал най добре смяна с нов климатик.
miro72, проблема е или във външния електронен блок или компресора. Докато не се провери външния блок, не хвърляй...
F99 - Пик в постоянния ток
CU-2E: Ако големината на тока надвишава 22.5A след стартиране, компресорът спира, и се рестартира 3 минути по-късно. Ако това се случи 7 пъти последователно, работата спира и се появява съобщение за грешка. CU-3E/4E: Ако “Проблем с изходния ток”, който възниква при надвишаване на зададеното ниво, се случи 16 пъти последователно, работата спира и се появява съобщение за грешка.
1. Проверете дали компресорът не е дефектирал (блокирал или с намотки „накъсо”). Проверете контролната схема на външното тяло.
Благодаря за бързите отговори.Ако се окаже външният блок какво би ми струвало ориентировъчно.Ако се окаже компресор не съм сигурен дали има смисъл от поправка.
Компресора е scroll и няма от къде да намерите.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
За компресора разбрах,а външният блок е съвкупност от няколко платки или една голяма,която мисля,че съм я виждал като се отвори горният капак на външното тяло.
Голямата платка.
Благодаря ви.
- - - - - - - - - -
Ако е възможно да попитам коя година на производство е климатика.
Здравейте ,след днескащният опит та проработи мисля ,че ситуацията се промени.Първоначалното стартиране започна с по ниски обороти и в края на процеса вече я няма тази затруднена работа.Усеща се един опит за стартиране на по ниски обороти с последващо спиране и изписване на грешка F99.
Как да проверя изправността на голямата платка.Четох за трите крушки свързани в звезда.При мен тоя начин мога ли да го използвам,
Като се прегледа от специалист.
Ако беше платка изобщо нямаше да тръгва. Не си струва да набивате повече пари в машина на 20 години.
Сериозно?!
Здравейте,ако е възможно да подновя темата.Климатика от горният пост вече е демонтиран и на негово място монтиран нов.Днес реших да разглобя външното тяло и да замеря намотките на компресора.Устянових,че компресора е монтиран хоризонтално в долната част на тялото.От него излизат 5бр.проводници които са сцветове червен,син и жълт и два черни.Червеният,синият и жълтият отиват в горната част на тялото всеки на отделен извод ,а черните отиват на букса на платката.Разкачих червеният ,синият и жълтият по отдлно и мерих всеки един за верига към корпуса с жцел да разбера дали компресора е избил на корпус.И на трите няма верига към корпуса,но когато реших да проверя за верига по между им се оказа,че помежду си имат верига.Въпросът ми това нормално ли е .