Re: Колебание за климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от vvasilev
Е, какво съм написъл по-горе...преди 2 седмици идваха на профилактика от фирмата дето ги е монтирала тез Мидеи. Човека я чисти и мери налягане и не знам к'во още. Абе тя не духа нормално ами половин час събира сили, за да духне за 30 секунди... егати загадката (това е при 12-13 градуса навън). :081:
Няма загадка - намери си техник - написах ти го!
-----------------------
Колкото до krasiika - не разбрах като си цитирал/а поста ми, каква е връзката с това което си написал/а след това!? Въобще прочете ли го? :RTFM:
//edit
М-да, и би ли бил/а така добър/а да посочиш някоя Мидея с компресор Mitsubishi за да обогатиш познанията ми, моля! Признавам, не ги знам всичките.
През 1998 година Мидея създават съвместен завод с Тошиба за производство на компресори. Завода се намира в Китай и произведените компресори излизат с марката Тошиба. Както Хайер така и Мидея имат съвместни /джойнвенчер/ заводи за производство на климатици и хладилници който технологии са им продадени от фирми като Тошиба, Санйо, НЕК и Митсубиши Хеви. През 2004 година е построен съвместно с Тошиба завод за производство на климатици. Това са данни от историята на двете фирми.
Но нали никой не си прави илюзията, че японците са им продали нови технологии/благодаря на Бобо за корекцията/
Колега, моля, не пиши технологии с "Й". Може да бъде, но във вида "един технологий".
offtopic
ох, blue1, то само "технологиЙ" да беше ;)
1. не "създават", а "построяват". не можеш да създадеш завод ;)
2. заводЪТ
3. кИтай
4. хайер,
5. сЪвместни
6. джойнТ венчЪр
7. хладилници,
8. коИто
9. санЬо
10. миЦубиши
11. проИзводство
не се сърди, просто като е тръгнал натам разговора... ;)
FearMe сигурен ли си, че ти не допускаш грешки? А думата "джойнвенчър" и ти си я сгрешил. Що не си поправиш твоите последни постови преди да поправяш моя.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
joint venture
joint venture - смесено дружество(предприятие).
Някои да знае за климатици NORTH STAR май така беше.Да каже нещо по подробно ако знае.
Американска фирма. В интернет има доста за нея.
Темата се превърна в храчене по Панасоник и Мидея и т.н.
Някъв пич ,тук, във форума беше написал че били монтирали за 1 година 1900 Панасоника и имало само 3 малки дефекта през гаранционния срок и ги сравни с Фуджи 1200 броя които се скапвали дооооста повече. Май всички си страдаме от лоши монтажници. И Дайкин за 4 бона, ако го монтира Киро Пияндето от Орландовци ще се окака и ще има плюфни по климатика а не по монтажника. Пак се изместихме от темата и всеки си заразправя неговото...
ето ви и още една "статистика" в подкрепа на Панасоника http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32907.20.html