Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност?
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029798 този климатик и още един подобен на него на същата цена - 889 лв. са публикувани най- вкрая в списъка на К. Е. Е. След като банката върне 20% излиза на цена от 712 лв. , което си е доста добра сума за такъв инверторен климатик
Въпросите ми са :
Някой има ли този модел - да сподели впечатления , щото общото мнение в тоя форум е , че самсунг не си струват - така ли е и за този ?
Някой купувал ли е климатик с кредит енергийна ефективност и има ли някаква уловка . Примерно аз искам да си го платя 100% кеш и банката да ми върне 20% или задължително трябва да тегля заем за да си вземе банката и лихвата
Има ли и други клими в тоя списък (за кее) които да са на цена до 1000лв. ? Аз поне не видях.
Re: Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност ?
Задължително трябва да теглиш заем! :RTFM:
То ако беше както мислиш ти - щеше да има опашки за такива заеми! :016:
И при подаването на документите е най-важно да са спазени всички изизсквания на банката - до последната буквичка, параметър и стойност. :god
Добре де тая програма нали е за да се пести ел. енергия . Щото аз мога да си купя мидея примерно и да си спестя някой лев , а пък да харча после по 1,3 kw/h ток . Тя тая програма на мен и на държавата ли иска да помогне да пестим ток или на банката да си напълни гушата .
банката да си напълни гушата
Цитат:
Първоначално публикувано от rumo
Тя тая програма на мен и на държавата ли иска да помогне да пестим ток или на банката да си напълни гушата .
На банката...на банката...
По други географски ширини на северозапад от нас, държавата/те помага на гражданите и на себе си с подобни програми.
Тук е Булгаристан :095:
за бога, не купувайте самсунг
Вчера гледам един приготвил горелка и се канеше да размразява климатика но преди това се опитваше да махне леда с нещо като шило.Според мен не си заслужава,нещо не ми изглеждат надеждни.
py4
Дай някакви аргументи, че така казано = на нищо.
p.petkov
Хах! Това с горелката и шилото...срохотна идея :016:
хахахаха
това е достойно продължение за темата по размразяване на климатици.
rumo Ако си вземеш Мидея вместо Самсунг, не само пари ще спестиш, но и много нерви. Това за консумацията е много относително. Няма да се учудя ако харчи по-малко от Самсунг клас А.
Не знам за шило и горелки ама близо до нас един си сложил външна лампа(от тези дето си осветяват хората улицата)точно зад питата на климатика да му топли за да не хваща лед :yikesТа тя гори от 350 до 450 w,умрях от смях но като се замисли човек има логика май. :taz
Може да му сложи и един NO FROST хладилник SAMSUNG . Един приятел има и като му баца компресора стените му се нагряват до 60* . Така че монтираш си климатика SAMSUNG близо до хладилника SAMSUNG , да го грее :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от rumo
Някой има ли този модел - да сподели впечатления , щото общото мнение в тоя форум е , че самсунг не си струват - така ли е и за този ?
Аз съм собственик на този модел от октомври, от както почнаха студовете миналият и малка част от по миналият месец, не съм го спирал, за сега си работи без проблем и си топли прилично,единственият недостатък е шума на външното тяло, минута-две преди да изключи да подава топлина почва да бучи - пръщи,но не мисля,че е кой знае какъв проблем освен,ако не са ти тънки стените или си в панел. От Велико Търново съм, за сега не е ставало кой знае колко студено макар,че си пада под 0.
Мерси на отзовалите се в темата !
Отказах се и от кредита и от самсунга . Поръчах си мидея msm6 12-ка тази с вградения нагревател . Дасе надявам че съм взел правилното решение