Помощ при избор на климатик - Samsung, LG или Panasonic
Здравейте,
искам да Ви помоля за съвет относно избор на инверторен климатик за стая 20 квадрата, всекидневна, но и в която се спи също.
Необходим ми е надежден и тих климатик.
В Техномаркет се спрях на 3 модела :
Samsung aqv-12nsb
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09035656
Panasonic CS/CU-E12GKE
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003188
LG Art Cool - C12AWV
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09013727
и един от Практикер
Оsaka ch-12 lbp
http://www.osaka.bg/ShowDetails.aspx?productID=133
Кой би ми свършил най-добра работа в съотношение цена/качество , бих обърнал внимание и на други предложения ако са по-изгодни....
Благодаря предварително за съдействието!
Re: Помощ за избор на Климатик - Samsung / LG / Panasonic
Видя ли работните температури какви са на моделът Osaka CH-12-LBP. На страницата която си посочил пише че работи от -28 до +44 градуса. Няма да можеш да намериш друга марка климатици които да работят до тези температури.
Затова и моят съвет към тебе е: Вземай Osaka-та и си гледай кефа.
За Osaka-та:
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:
охлаждане: -28
отопление: +44
Какво ще рече това? Че може да охлажда до -28 градуса ли? И че зимата вътре може да те стопли до +44? :016:
Или че и при -28 външна може да охлажда, а при +44 да топли? :D
Има нещо ненормално тук.
По-скоро са разменили режимите. Но пък да може да топли и при -28 градуса външна... Но е по-вероятно да са имали предвид, че работи при външна температура от -28 до + 44 съответно на отопление и на охлаждане.
пише че работи при -28 никъде не е отбелязано че топли при -28 :)
Ако си от Бургас не се чуди и зимай Осаката
Ако не си ( има ли Praktiker в Бургас ) се разходи още из магазините и питай пак
Не съм от Бургас , от Пловдив съм.
След като публикувах тази тема се разходих още из форума, пък и някои други и срещнах доста негативни мнения за Osaka...
theivo щом си от Пловдив и както виждам си готов да дадеш около 1500 лева, вземи си едно японско Саньо или Фуджитсу, ако се не лъжа базовият модел на Дайсейкаи с оптимални 3,6 кВ на отопление също се побира в тази цена. Просто нямат аналог като цена и качество.
още ли има хора, дето смятат осаката за климатик. и въобще как може да се нарежда осака до марков японец.
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
още ли има хора, дето смятат осаката за климатик. и въобще как може да се нарежда осака до марков японец.
И аз това се чудех :yikes
А това да ти е тих Самсунга, Осака-та е просто невъзможно. Какъв ти е бюджета ? Защото думата "изгодно" и моделите, които си дал за мен е равна на "по-скоро тояга"...
Цитат:
Първоначално публикувано от theivo
Ама си си избрал едни марки. Ако ще си купуваш плазмо може да си вземеш панасоник. Останалите три марки въобще няма да коментирам. За илядо и петстотин ще можеш да си вземеш фуджи правено за Европа. Ако искаш и японски клиамтик с странформаторче можеш да си вземеш, но в в никакъв случай не вземай една от четирите марки изброени от теб.
Виждам, че се поразвихрихте тук.
Марките, които изброих, бяха тези на които се спрях в 2 магазина само (единият бе Практикер - Осаката).
ОК- може и малко да перефразирам въпроса - с бюджет до към 1500 лева какво бихте ми препоръчали да взема, за отопление предимно и да е нов? По възможност ми дайте линкове към конкретни модели , които да търся и евентуално магазини или фирми от където да ги взема.
Благодаря за отговорите на всички до сега.
Забрави за тези 4 марки,за 1580 лева можеш да си вземеш TOSHIBA RAS-13 SKV-E и ти гарантирам перфектна и икономична работа, друг разумен вариант е FUJI RSA 12 LCC на цена от 1539 лева.УСПЕХ!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Забрави за тези 4 марки,за 1580 лева можеш да си вземеш TOSHIBA RAS-13 SKV-E и ти гарантирам перфектна и икономична работа, друг разумен вариант е FUJI RSA 12 LCC на цена от 1539 лева.УСПЕХ!!!!
Къде мога да ги видя / купя ?
А имате ли наблюдения за Fuji - RSA12LGC  и General ASHA12LC  (доста се омотах с тези букви, дори и тук докато търсех)
Цитат:
Първоначално публикувано от theivo
А имате ли наблюдения за Fuji - RSA12LGC и General ASHA12LC (доста се омотах с тези букви, дори и тук докато търсех)
Да, имаме... В цели три :RTFM: теми ги дъвчим Fujitsu... няколко модела особено
Sanyo sap-dk25t японски, чистак нов на цена от 1450 лева. Шум 19dB, COP 5.41. Ако не служиш на предразсъдъци за трафа и йероглифите, а те интересува технологичното ниво на машината от това по-добро за цената си ,няма.