LG CS-09AF шумно външно тяло
Вчера ми монтираха климатика /LG CS-09AF/, обаче ми прави впечатление че външното тяло е много шумно. Звука не е като от резонанс /или поне така ми изглежда/, а е по скоро като от компресор за въздух, на по-високите си обороти не се чува толкова. Някой знае ли дали подобен шум може да бъде причинен от некачествен монтаж или това е нормално за този модел. Между другото гледам че на едната стойка няма тампони, но ми изглежда че климатика не стои на криво. Сложени са едната по на ниско от другата и разтоянието е компенсирано с тампоните, но това е на око, не съм мерил нищо.
Re:LG CS-09AF шумно външно тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от Gligancho
Вчера ми монтираха климатика /LG CS-09AF/, обаче ми прави впечатление че външното тяло е много шумно. Звука не е като от резонанс /или поне така ми изглежда/, а е по скоро като от компресор за въздух, на по-високите си обороти не се чува толкова. Някой знае ли дали подобен шум може да бъде причинен от некачествен монтаж или това е нормално за този модел. Между другото гледам че на едната стойка няма тампони, но ми изглежда че климатика не стои на криво. Сложени са едната по на ниско от другата и разтоянието е компенсирано с тампоните, но това е на око, не съм мерил нищо.
Да -модела наистина е с малко по- шумно външно тяло, но не чак толкова(сравнявал съм със митсубиши и фуджицу).
На мен ми сложиха и 4-те тампона и като докосна външното тяло не се усещат вибрации.
Не знам дали твоя е сглабян в турските заводи на LG или е от първите правени в Корея (ако това има значение за шума)
Re:LG CS-09AF шумно външно тяло
Сложи нивелир да видиш дали не е криво , по описанието за монтажа май там е проблема. Не е нормално да е много шумно, викай техниците да погледнат докато е време.