Да, като увеличих снимката, отляво се вижда втория ред тръби.
Преглед за печат
Да, като увеличих снимката, отляво се вижда втория ред тръби.
Малко несериозно ми изглежда външното като изработка, дано не съм прав.
Двоен е виж с очилата.
Принципно си прав, но несериозно не е най-точното определение. Според мен нещата стоят по следния начин:
-при Самсунг все още има относително ниска производствена култура, което е една от основните причини за срива на тази марка на нашия пазар. какво имам предвид под производствена култура? ето и някои примери, които се помнят до ден днешен
пример1-прословутия опшън код, който трябваше да се въвежда след всяко спиране на ел.захранването и подлуди половината свят преди години. каква мислите е причината. някое китайче решава да смени типа на еепрома с друг (вероятно такъв на по-ниска цена) без да забележи, че неговото време на отговор е значително по-голямо и най-важното надхвърля таймаута, който е зададен на процесора и какво става. процесора тръгва, чака за прочете опшън код, не получава отговор от въпросния чип и светва грешка. такъв гаф не е възможно да се случи в една компания с висока производствена култура като японските, например...
-пример2-дефектирането на стотици вътрешни и външни платки-как може да се разработи климатик, който да няма НИКАКВА защита от понижено или повишено напрежение (така наречените токови удари). при по-старите външни платки с добавянето на един кондензатор, който струва половин стотинка палежите намаляват ДЕСЕТКИ ПЪТИ...
-пример3-късането на тръбата на изхода на компресора точно на мястото на заварката на гилзата на температурния датчик-що фреон се изхвърли в атмосферата, що компресори си отидоха без масло...ние стигнахме до там, че направо след първото скъсване подменяхме цялата тръба вън, за да се спасим от повторен гърмеж...толкова ли е трудно да се вземе с една идея по-дебела тръба или просто на това най-натоварено с вибрации и температура място да не се правят заварки, които нарушават целостта на тръбата...оказва се, че е трудно...
-пример4-като разопаковаш външното тяло понякога си мислиш, че то не идва направо от завода, а е ходило на война-очукан топлообменник и какво ли не още (вижда се и на тези снимки достатъчно добре)
и така нататък цяла вечер мога да давам примери колкото си искате, но искам да отбележа, че напоследък много от нещата претърпяха грандиозна промяна в Самсунг
Вгледай се по добре...
В кое по-точно и кой да се вгледа ако смея да попитам?
Май аз, ама колкото и да се вглеждам, откривам съществени разлики и се вижда кой производител как пипа.
NE12LKE на Panasonic vs AQV12YWAN на Samsung
Дали кичето под компресорът няма да стане причина за проблем през зимата?
Панасоникът мисля,е малко по-високо разположен и няма такова киче.
Май при тошибите или кериър имаше нещо с кичето-тракат като замръзнат.
едва ли това киче ще е проблем, но по-скоро то е безмислено, защото след първата зима ще стане един плътен тезек от фина кал и косми от киче и ще загуби свойствата си т.е. ще стане безмислено
напълно възможно е и потракване - всичко зависи от наклона на тавата и евентуален погрешен наклон при инсталация
а при панасоник с това реотанче работата е желязна
Този самсук от тук му виждам няколко недостатъци :)
1 во марката най големия недостатък
2 ро аз поне не видях един филтър на пътя за ТРВ то което е предпоставка за запушване
3 то ами къси тръби му. компресора , четирипътника, нямат извивки предпоставка за повече вибрации и скъсване на заварка
4то този смусмук ако струва до 800-900 лв някои може и да се излъже ама ако струва 1500-1600 как да си го купи някой :))
между другото имам 3 климатика самсунг конвенционални монтирани 2002г още работят и са доста тихи само на единя му изби заварката на вътрешното тяло но след заварка и зареждане сега работи така че несъм предубеден но небих дал за този повече от 800-900 лв
колега climamarket само адмирации за това което правиш така наи добре се вижда какво има в един климатик и човек може да отсее по добрите,
примерно аз не знаех че този самсунг има ТРВ , аз инвертор без трв не бих купил.
тестовете ще покажат най-добре кое ще се запуши и кое ще се скъса, пускам записи и публикувам
Ще бъде интересно....
Ще следя темата , интересно ми е как се справя на практика.
Аз за сега от моя съм доволен, като разход месец ноември 25лв. през деня 18* след 15часа 22*.
Някой може ли да качи сервизното на AQV 12 ИВАН , че не намирам нищо с Гугал.
climamarket , сподели какво става с Новият AQV12YWAN , как се представя в студа ?