Чак пък жега?????
Преглед за печат
Чак пък жега?????
[quote=lubaka_slk ]
принципно не чувам добри отзиви за Панасониците, затова ги изключих като вариант.. Не знам всеки си има мнение, техници, продавачи, започвам да се убеждавам че всичко си е известна доза късмет не само избор, като гледам всеки си хвали това, което продава много ясно. Затова хващам един за ушите ( мисля да е LG) :) и дано ви се похваля после :)
[/quote
за съжаление поради стечение на обстоятелствата нямам никакво набюдение над въпросните нискобюдженти (под 1000 лева) инвертори на ЛГ, но мисля, че в никакъв случай не отстъпват на Панасоник от предложения от мен вариант...Цитат:
Първоначално публикувано от lubaka_slk
честно казано борбата за надмощие в този сегмент е изключително силна и нещата в крайна сметка се свеждат по-скоро не до това дали ще е ЛГ или Панасоник, а до това кой монтира и кой ще ти обърне внимание като се счупи...
тук във форума изобилства с примери, черни списъци, но какво от това...практиката сочи, че първо клиентите купуват, после като се получи проблема влизат във форума и констатират, че са се спряли на фирма, която на в челните класации на всички черни списъци
или казано с други думи все още всеки коментира надълго и нашироко марки и модели, но никой не се сеща да попита кой ще монтира и кой ще се отзове при проблем и това вероятно има своето обяснение - хората не са и не искат да бъдат черногледи, а фразата "точно на мен ли ще ми се случи" е типична за българския манталитет, което в чисто национален и политически план води до липса на активна гражданска позиция и в накаква степен обяснява положението, в което се намираме...
защо чак пък? Преди малко го намалих на 20 градуса понеже беше на 23 и се потях, може би причината да си е в хората не в климатиците.. и какво значение има дали е Panasonic ili LG като гледам характеристиките им пак бих избрал LG без да се замислям! А може ли да ми обясни climamarket как да преценя кой са добрите монтажни фирми? Като гледам всичко в БГ е прехвалено и всеки гледа да те прекара с каквото може, особено ако си неопитен ! Общо взето за мен няма никаква гаранция, това си е чист късмет да попаднеш на свестни монтажни фирми, голяма или малка може да очакваш всичко от тях? Вичко си е относително, аз не се ръководя от всеобщото мнение, а от опита!Цитат:
Първоначално публикувано от zvqara
Имам два такива климатика и след няколко неуспешни опита(уж специални тампони за климатици, подложки и др.)реших проблема с шума, като сложих тампони купени от магазин за авточасти Рено и нивелирах добре външните тела. Продавачът в магазина спомена, че били за някакъв стар модел Рено, но точно за кой модел са и къде по автомобила се ползват нямаше представа. Зареждал от тях само защото масово се купували от фирми за монтаж на климатици.Скърцането го оправих, като напръсках пантичките на клапата с тефлонова грес на спрей. Клапата наистина не затваря до край и вентилаторът работи на много ниски обороти, когато тя е в тази позиция.Като цяло до тук съм доволен от климатиците, справят се без много зор със зададените температури(вечер 24-25 градуса в помещения от по 15 кв. с пвц дограма, гипскартон и вата на външните стени), като сметките за ток последните 2 месеца са доста под очакванията ми освен, ако Еон не са ми приготвили някоя изравнителна "брадва".Цитат:
Първоначално публикувано от lubaka_slk
Колега Dan4o, би ли пояснил поне какви са тези тампони да не ми се смеят в някой магазин за авточасти като отода да попитам? Всъщност там ли трябва да се пита? Тефлоновата грес на спрей къде да търся и по-скоро къде да пръскам с не като я взема, не е ли опасно нешо така директно да се пръска грес по частите на климатика?Цитат:
Първоначално публикувано от da4o
Иначе на мен ми се струва че много бучи тоя климатик, преди малко си направих един експеримент, хванах го и дразнещия звук спря, после пак се появи но като размърдам стойката пак го прави да не би да не е затегнато нещо или е от неоригиналните тампони, който ми поставиха отзад, от някакъв друг климатик не от моя (доколкото чух Самсунг) Много ми е странно как намериха само 2 тампона в комплекта, казаха и че били загубени при пренасянето, тоест аз съм ги загубил...? Всъщност те не са ли в плик и ако ще се губят ще се губят и 4-те? Сега като 2 от тампоните са различни, възможно ли е да е от това бученето ?
lubaka_slk сложи един нeвилир и виж дали е нивилиран,че с различни тампони може и да е усукан за да дрънчи толкова много.Другия вариант е да са се сковали тампоните от леда /студа/ и за това да бръмчи на ламарина.
За тампоните мой познат ми каза да търся такива от Рено. В магазините въобще за авточасти като питах не можеха да ми помогнат.Накрая влязох в такъв само за Рено и продавача ми ги даде без да се замисли или да ги търси в каталози.Тефлоновата грес я купих от Бриколаж.Когато клапата е отворена ще видиш къде точно трябва да пръскаш, дефакто правиш това по пластмасите и няма какво да се притесняваш.И при мен беше така с външното тяло(като го хвана и напъна на някъде спираше да бучи) докато не сложих тези тампони.
Ще потърся в един специализиран магазин на Рено, дето се продават и коли, там става ли? Тефлоновата грес е лесна, ще я намеря тук в едни специализирани магазини за ремонти и т.н. "Домашен майстор".Цитат:
Първоначално публикувано от da4o
А един човек който е бил във фирма за монтиране на клими ми каза че тези тампони са били бошлаф работа и че не вършели нищо полезно, само колкото да оправдаят че в пакета има още нешо освен климатика и донякъде сигурно е прав.. като ми показа няколко по-стари климатици на тях нямаше никакви тампони, тоест може и без тях и пак си ручат като моя!
Ето снимки как днес тръгна 12AF във студена стая Коментарите оставям на мразещите марката
http://s57.radikal.ru/i155/1202/ef/c886ef59724bt.jpg
http://s018.radikal.ru/i522/1202/91/b35ec2041d42t.jpg
http://s017.radikal.ru/i421/1202/36/929b9352d0abt.jpg
така наречените "омразници" не два а два камиона термометри да заснемеш пак ще плюят...
някои могат само това, други изпитват особен оргазъм от плюнките, трети просто участват в мероприятиено без да са чули за компютри ли става дума или за компоти
всичко това е особена черта на българския манталитет (аз му казвам промит мозък), който като отрича се самозабравя и като възхвалява също...
и този форум представлява в някаква степен синтезирано изображение на българския манталитет, някой човек написал за проблем и само това чакат вместо да му помогнат да излеят кофата с помията...
Защо чакахте външните температури да станат 0° та да покажете, че и този модел можел да топли.
Защо не я направихте тази демонстрация като беше -15°, -25°С, ами сега за невярващите вижте колко мощен бил модела. Минаха вече големите студове и айде да надуем мускули, че в топлото топлел.
Това са снимки при при първоначално пускане на нов климатик Монтажа беше вчера преди обяд Помещение на първи етаж абсолютно без отопление А че машината топли си знам Монтирам ги от 2010 и две зими няма проблеми с тях Тъй като у дома има две такива машини и се очакват пак студове ще ти направя няколко снимки как работят
А бе то всички топлят, стига да са правилно оразмерени и да са кадърно монтирани .....
Казано по такъв общ начин не може да се отрече, че е точно така. Всички климатици до един имащи режим отопление топлят.