Да попитам какво е всеобщото мнение за климатици марка LG? Къде се произвеждат, какво им е качеството и прочие.. колебая се дали да заложа на тази небезизвестна марка за техника, но не знам като качество на климатиците как са ?
Интересува ме един модел 12-ка: LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) за стая 21 кв.м. стандартен хол, панела, без изолация и с дървена стара дограма, но сравнително добре запазена. и по принцип за 12-ка ли е тази стая?
Другите ми варианти за Мидеа DC invertor , предлагат ми и Нипон, но се замислям за него.. По-добре да заложа на Мидеа, те са поне с компресор Тошиба доколкото съм запознат. Хитачи е другата марка на която съм се спрял и умувам, хвалят ми я, но не знам, китайшън си е..

). Не съм фен на тази марка, но мога да кажа, че от досегашната му работа съм изключително доволен. Помещението е с ниски топлозагуби, а сметката от този климатик за декември месец бе 15 лева (измерени с уред), като температурата, която подържам в помещението е 21 градуса. Града в който живея е Перник (700м.н.в.), а тук си е доста студеничко зимата Климатика дори при -3 -4 градуса работи в on/off режим. При външна температура -12 не се усеща въобще да се затормозява (мисля, че работи около номинала), защото си направих експеримент като качих градусите от 21 на 24 вдигна значително оборотите на компресора и ги достигна за 20-25 минути и в същото време бълваше направо горещ въздух. Смятам, че и при -15 ще работи без абслютно никави грижи. Външното тяло според мен е малко по-шумно от колкото трябва, но е поносимо. Плюс това е с двоен топлообменик и ЕВР клапан. Относно дефроста - досега от началото на зимата е направил точно 7 дефроста, които са били с продължителност между 7 и 21 минути и винаги питата накрая на дефроста е била суха. Прави ми впечатление изключително рядкото обледяване (може би заради това, че работи почти винаги на минимални обороти на компресора), изключително редкия дефрост и това, че досега не съм го засекъл нито веднъж да прави ненужен такъв. Вътрешното тяло не е много шумно, с добро качество на изпълнение без странични шумове от фреон и скърцане на пласмаси. Недостатък е малко по-шумното моторче на клапата и това, че вентилатора няма автоматичен режим на работа (вместо това има друг, който имитира естествен полъх на вятъра, който е малко глупав) Минус е и това, че климатика няма почти никави екстри, но за тези пари... толкова. Малко се поотплеснах, но ми се искаше да споделя впечатленията си.