Re:Шумно вътрешно тяло LG CS09AF
Имам същия климатик и пластмасата пука единствено, когато стаята е изтинала повече (16гр. нямало ме е повече време) и това е защото тогава компресора се форсира, за да загрее по-бързо и нормално от голямата температурна разлика да изпука 3-4 пъти и то почти незабележимо... Но пак казвам това при мен се случва много рядко само в тези случай. През останалото време никакво пукане. Проблема със скърцащата клапа го имах и аз, като го оправих за 2 мин с 3 впръсквания със спрей. Проблема при теб може би е лош монтаж или си попаднала на някоя "късметлийска" скърцаща бройка. Иначе според мен за парите си климатика има повече от добри пластмаси. Успех със справянето на проблема :)
hristo.petrov, благодаря за пожеланията. За съжаление както написах при нас работи постоянно, защото е в детската стая, явно ще да съм с 'късметлийската' :) скърцаща бройка, за 3-4 пъти нямаше да го правя на проблем. От сервиза уж са пратили запитване към София дали било нормално такова нещо и чакаме сега отговор от 'кораба-майка'. Предполагам пак ще кажат, че е нормално и от там. След това вече ще ходим до Техномаркет, явно ще трябва да ги поканя вкъщи да видят колко е нормално отоплително тяло, предвидено да отоплява, как при изпълнение на функциите си чатка/пука като... (чак не мога да намеря сравнение :huh: ). Пък то сигурно и до КЗП ще се стигне :RTFM:
VanDan , като изчерпя всички възможности за борба да го оправят от сервиза или да ми го сменят :grin: ще трябва да се поразровя из форума да почерпя идеи.
1 Прикачен файл(ове)
Ръководство за експлоатация
9. ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ РАБОТА И НАЧИНИ НА РЕШАВАНЕ
Да бе, мен кокалите ми пукат нощем вие за един климатик се притеснявате. ;) Понеже печката на дърва е безшумна и не пукат цепениците вътре. :ole
Не ми се вярва нон стоп работещ климатик да има нон стоп пукащи пластмаси.
Нека VeleV.Klima, Mega или някой, който е по в час, да каже как да се установи дали е от пластмасите или нещо друго.
Ако температурата не се сменя, няма причина да пука пласмасата. Пука, когато има смяна на температурата в помещението. Поне аз не съм чул да пука така от нищо.
Така както е описано, май не е "класическо пукане от разширяване и свиване на пластмасата ", а нещо друго. Пукането, за което говорим, действително не е постоянно и не е чак толкова силно и дразнещо. Не знам, но до смяна мисля, че много трудно ще се стигне. Успех в начинанието.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Ако температурата не се сменя, няма причина да пука пласмасата. Пука, когато има смяна на температурата в помещението. Поне аз не съм чул да пука така от нищо.
Не знам какво трябва да се разбира под 'ако температурата не се сменя'. Настроен е на 22* денонощно и при всяко отваряне на 'перката' (какъв е правилният термин?) тя почва да тропа/пука (разбрах за нея, ще я смажем или пак ще викнем сервиза да си я смажат), но почва и кутията да пука докато работи климатика (разбирайте докато духа топло), после след като спре да духа още известно време кутията си пука (явно докато изстине). Както и 'перката' докато се затваря. И ако приемем, че духа топло 4-5 пъти за един час, то си е доста пукане и е супер дразнещо и въобще не може да се сравнява с цепениците в камината. И колкото и да е нормално явно, в такива граници за мен е ненормално и доколкото е възможно ще си търся правата.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ръководство за експлоатация
9. ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ РАБОТА И НАЧИНИ НА РЕШАВАНЕ
Това за LG ли е или по принцип?
VanDan, може и лошо поставяне да е, но когато попитах в сервиза дали не е лошо поставен подскочиха като ужилени, не било възможно, ако искам да го смъкнат и да пратят до София за диагностика - смъкването и повторното поставяне били за моя сметка.
При мен пукаше първите две седмици някъде после се наместиха пластмасите , сега се появи тихо щтракане, свързано с въртенето на перката (като от лагер с повредени пътеки на сачмите - чува се предимно при най-ниската скорост в режима на изчакване с притворрена клапа) . При притворена клапа има шум и от преминаващия въздух - въобще съмнявам се шумът да е колкото обявения 23дБ ако не се лъжа. Като се погледне перката при отворена клапа не е разположена симетрично в пласмасовия профил (при стените, където лагерува).
Има ли някакви особености при смяната на лагер - нарушава ли се балансирането на перката - става ли да се балансира на място? Понеже не искам да правя профилактика за да си удължавам гаранцията, съмнявам се да признаят лагера ако им пропусна "профилактиката"...
Госпожо heroine, LG и SAMSUNG при климатиците са като хероина при наркотиците :) Най-евтиното и най-нискокачественото :)
Цитат:
Първоначално публикувано от loszetas
Госпожо heroine, LG и SAMSUNG при климатиците са като хероина при наркотиците :) Най-евтиното и най-нискокачественото :)
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
е не е май евтиното , не може и да с каже и най нискокачественото !
loszetas, късно се включвам и не по темата, но е добре да си опресните знанията по английски, heroinE, значи героиня,а heroin е хероин. Другата част няма да я коментирам. Радвам се, че Вашият стандарт на живот както и доходите Ви ви позволяват да си купувате най-скъпото и най-висококачественото. Дай, Боже, всекиму. А, иначе от наркотици, слава богу, не разбирам :wink:
Така или иначе проблемът бе до голяма степен отстранен, не напълно, но вече не прави чак такова впечатление.