Отговор: Проблем с ES-H 1264 DA0
Направи някоя снимка на турбината (кажи накъде се върти) и на въздушния датчик.
Предположения:
Профилактика правили ли сте преди да се появи проблема? - Обърната турбина? -незнам дали е възможно да се обърне.
Другия вариант е по управлението на вътр. вентилатор (кондензатора, релета). Трябва да се огледа схемата на мотора на вентилатора. Я провери само на режим "FAN" (вентилатор) и пробвай всички скорости и прецени на коя скорост - накъде духа. Сложи един лист хартия отпред на отвора за да прецениш духа ли, смуче ли?
Ако духа нагоре няма да стопли ако въздушния датчик е на пътя на топлата струя.
Май на вентилатора му липсва пускова ,прекъснала или пркъснал кондензатор.От топлият топлообмнник се получава въздушно течение което развърта турбината.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Направи някоя снимка на турбината (кажи накъде се върти) и на въздушния датчик.
Предположения:
Профилактика правили ли сте преди да се появи проблема? - Обърната турбина? -незнам дали е възможно да се обърне.
Другия вариант е по управлението на вътр. вентилатор (кондензатора, релета). Трябва да се огледа схемата на мотора на вентилатора. Я провери само на режим "FAN" (вентилатор) и пробвай всички скорости и прецени на коя скорост - накъде духа. Сложи един лист хартия отпред на отвора за да прецениш духа ли, смуче ли?
Ако духа нагоре няма да стопли ако въздушния датчик е на пътя на топлата струя.
Перките на турбината са завити леко нагоре,и тя върти нагоре както би трябвало нали ?Интересното е че понякога си духа напред както трябва но само за минута някъде и после спира и почва само към тавана през ламелите.Мотора на турбината доста загрява,слагахме друг кондензатор да проверим дали е от него,пак същата работа.Интересно ми е дали наистина мотора е за смяна при положение че уж "работи" ама не знам вече какво друго остана,което може да е проблема.Турбината не е сваляна никога,че да е обърната евентуално по погрешка.А иначе това го прави само на топло(духа нагоре) .Въздушният датчик съм го изкарал настрана нарочно да не му влияе никаква струя.
По тоя въпрос нищо не каза:
"Я провери само на режим "FAN" (вентилатор) и пробвай всички скорости и прецени на коя скорост - накъде духа. Сложи един лист хартия отпред на отвора за да прецениш духа ли, смуче ли?"
Една по една ги изреди всичките скорости.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
По тоя въпрос нищо не каза:
"Я провери само на режим "FAN" (вентилатор) и пробвай всички скорости и прецени на коя скорост - накъде духа. Сложи един лист хартия отпред на отвора за да прецениш духа ли, смуче ли?"
Една по една ги изреди всичките скорости.
Оправи се,оказа се че проблема е с лентата пред турбината,която обира конденза ! Беше се запретнала леко,махнах я и си духа ся доволно както трябва :)Имам друг въпрос,колко килоома трябва да е вътрешния тръбен датчик, 5 или 10 ?