Чест Defrost при LG H12AL
Здравейте колеги,посоченият климатик е хиперинвертор и бе монтиран вкъщи преди 3-седмици.Не обитавам жилището постоянно, но в дните,в които съм в него, ми прави впечатление,че този хубостник прави по 3 понякога 4 дефроста за час за по7,8мин. Натоварен е с задача да отоплява хол 19кв.м. и коридор 6кв.м в друга стая имам още една 12ка (стар панасоник) тя топли 18кв.м и не мога дори да я хвана кога прави дефрост.Апартамента ми е с външна изолация,пвц дограма имам изолация и на пода.Апартамента ми е огрят от слънчева светлина от рано сутрин до към 16 часа.Цялата тази ситуация се разиграва при външни температури от -3 до +6 градуса.Другият ми проблем е доста силни вибрации, които се предават по стената и се чуват като бучене от мноого силен и продължителен бас.Подадох реклация преди 10 дни до момента нищо не се случва.Нормално ли е да размразява толкова често?Климатиците са настроени на 22 градуса.И не се пипат по никакъв повод.
Отговор: Чест Defrost при LG H12AL
Цитат:
Първоначално публикувано от
Juliano
Здравейте колеги,посоченият климати е хиперинвертор и бе монтиран вкъщи преди 3-седмици.Не обитавам жилището постоянно но в дните които съм в него ми прави впечатление,че този хубостник прави по 3 понякога 4 дефроста за час за по7,8мин. Натоварен е с задача да отоплява хол 19кв.м. и коридор 6кв.м в друга стая имам още една 12ка (стар панасоник)тя топли 18кв.м и не мога дори да я хвана кога прави дефрост.Апартамента ми е с външна изолация,пвц дограма имам изолация и на пода.Апартаметта ми е огрят от слънчева светлина от рано сутрин до към 16 часа.Цялата тази ситуация се разиграва при външни температури от -3 до +6 градуса.Другият ми проблем е доста силни вибрации които се предават по стената и се чуват като бучене от мноого силен и продължителен бас.Подадох реклация преди 10 дни до момента нищо не се случва.Нормално ли е да размразява толкова често?Климатиците са настроени на 22 градуса.И не се пипат по никакъв повод.
3-4 дефроста по 7-8 минути за час, та кога му остава време да топли. Определено нещо не е добре или LG имат най-калпавият софтуер за дефрост.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
Juliano
Здравейте колеги,посоченият климати е хиперинвертор и бе монтиран вкъщи преди 3-седмици.Не обитавам жилището постоянно но в дните които съм в него ми прави впечатление,че този хубостник прави по 3 понякога 4 дефроста за час за по7,8мин. Натоварен е с задача да отоплява хол 19кв.м. и коридор 6кв.м в друга стая имам още една 12ка (стар панасоник)тя топли 18кв.м и не мога дори да я хвана кога прави дефрост.Апартамента ми е с външна изолация,пвц дограма имам изолация и на пода.Апартаметта ми е огрят от слънчева светлина от рано сутрин до към 16 часа.Цялата тази ситуация се разиграва при външни температури от -3 до +6 градуса.Другият ми проблем е доста силни вибрации които се предават по стената и се чуват като бучене от мноого силен и продължителен бас.Подадох реклация преди 10 дни до момента нищо не се случва.Нормално ли е да размразява толкова често?Климатиците са настроени на 22 градуса.И не се пипат по никакъв повод.
Защо си мислиш, че размразява? Може би само изключва.
Виж тази тема :
Въпроси за D12RN https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B0-d12rn.html
А за вибрациите ,викай майсторите ти....
Защото му светва лампичката за дефрост(снежинка с капчица).
- - - - - - - - - -
Направих рекламация в Техномаркет,дадоха ми и документ но тъпя сервиз който го монтира вече 10 дни ги няма и да се обадят.
Тва не съм убеден, че е дефрост.Без да съм чел инструкцията на ЛГ ,тази лампичка при Тошиба примерно светва и като вдига налягане компресора.За бученето трябва да дойдат ,да се пробва с тампони ако е панелка ,оправията е смяна на жилището. :)
Ако някой от вас колеги е по в час с тая техника моля да ме насочите какви може да са еъзможните причини.За да знам за какво да настоявам при евентуален преглед от калпавия сервиз отговорен за закупената техника от Техномаркет Дупница.Това мнение за сервиза е на базата от събрани мнения от познати.
- - - - - - - - - -
Не съм съгласен за смяната на жилището.10 годишния Панасоник не се чува, а е до прозореца ми.Фуджито на съседа над мен се чува, но не и Панасоника.ЛГ-то е с обикновени тампони с болт не от онези с прекъсната шпилка.Мисля, че ако се сменят с такива с прекъсната шпилка ще се укроти.Панасоника е без никакви тампони и е ням направо.
Цитат:
Juliano
Защото му светва лампичката за дефрост(снежинка с капчица).
- - - - - - - - - -
Направих рекламация в Техномаркет,дадоха ми и документ но тъпя сервиз който го монтира вече 10 дни ги няма и да се обадят.
Това не е дефрост, компресорът просто спира - капчицата означава също preheat - поддържане на температурата . Задай му по-високи градуси от дистанционното и няма да спира.
Нищо му няма на климатика, но това е резултата от прекаленото четене на форуми.
С истинските тампони вероятно няма да има голяма разлика, но е задължително да опитате.
Може да смените и стойките с по-дебели, за да вибрират по-малко, например стойки за 18-ка или "подсилени" с триъгълник при правия ъгъл. Може да опитате и с по-дълъг тръбен път - с 1 навивка зад външното тяло. Може и заглушител.
Най-добре като идват майсторите да направят всичко накуп и тогава вече ще има ефект.
Също тялото да се дръпне по-назад към стената, за да е по-късо рамото на стойката, което вибрира.
Модела иначе е хубав!
1 Прикачен файл(ове)
За бученето освен тампони, бихте могли да изолирате и стойката от стената, за да не се предават тези вибрации. Аз самия съм ползвал това и премахва тези нискочестотни резонанси:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25357&stc=1
Фирмата монтажник си е взела таксата от Техномагазина и няма да изгаря от желание да се занимава с климатик, който не е закупен от нея. Такова е положението с машини купени от една фирма и монтирани от друга.
Това чудо по какъв начин се монтира,че от снимката не се разбира?
Цитат:
stainway
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
charliii
Това чудо по какъв начин се монтира,че от снимката не се разбира?
Извинявам се за неяснотата -ами като нормален дюбел съм го монтирал. Има го до 18 мм . Прави 16 децибела изолация, и по-добрия вариант е този, който съм и използвал:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25361&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25362&stc=1
Това е производителя :
http://www.muepro.com/shop/category/...X-Anchors.html
Благодаря за пояснението.Не бях виждал такива дюбели,но със сигурност доста климатици ще утихнат.