Това е в едната стая. В другата детето спи и не може.
Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk
Това е в едната стая. В другата детето спи и не може.
Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk
То и при мен не спада под 18-20гр в стаите.но като е студено вън е друга работата на машините.А при колегата така на късата страна не е много добре, бързо затопля, но друго място няма освен на трегера но му е нисък и ще е грозно .
Изпратено от моят Mi A1 с помощта на Tapatalk
Пред климатика има не повече от 2.5м.
Ако жертвате онова малкото прозорче над вратата и ви го преместят там нещата може да се пооправят. Пък и нали без друго предстои ремонт
Има една подробност , не се знае на тези LG какъв им е минимума , но явно не е от най-ниските.
Мръдни клапите максимално в твое дясно когато си срещу него и турбината на min/low/silent-каквато е най-ниската на LG.
И колкото - толкова.Ако си свикнал на парно никой климатик не може да ти докара същия комфорт.(всъщност има един, но има голям недостатък - цената).
Какво като работи като конвенционален. Важното е да ти е топло!
п.с. като правиш ремонта сложи термоглавата на радиатора хоризонтално.
Този пост е редактиран от ccankov73; 10-11-18 в 02:17.
20 градуса в най-студеното време без отопление няма как да имаш освен ако отдолу съседите не правят сауна. Така че ги помоли да си смъкнат малко температурата, та да ти се вдигне малко сметката за ток.(шегичка)
Пробвай да ги оставиш на най-ниска степен на вентилатора. Може да им е калпав софтуера на автом. вентилатор. Пък и наистина е много топло времето още. Моя го държа още на охлаждане в спалнята.
- - - - - - - - - -
Ей вярно. Ако го закачи над малкото неотваряемо прозорче е супер. Точно ще му се паднат тръбите от питата надолу през дясната долна капачка и в дупката. Ще трябва със съвсем малък ПВЦ канал да скрие каквото се вижда.
На дългата страна ще работи по друг начин.
Този пост е редактиран от Rumb@ta; 10-11-18 в 01:57.
Според мен тук има някаква грешка в геометрията която ни се представя. Като гледам пистолета тази стена надали е повече от 3-3,40м за да докараш 25 кв.м дългата страна на стаята трябва да е 7-8 метра което ми се струва малко странно. Измери си прецизно квадратурата и тогава може да се окаже че стаята не е 25 кв.м а доста по малко и тогава е нормално да ти работи така климатика. Единия ми климатик в другото жилище е поставен по същия начин но наистина в стая 25 квадрата и няма рикушети няма трагедии работи си и не спира.
За мене ватметър трябва. За да не изключва (или поне on-off-а да е през няколко часа) трабва да сваля до 150W при сегашните външни температури. Ако жули с консумация 400W нито вентилатор, нито местене ще му помогнат.
И на мен ми се струва странно 25те м2. Нека автора да измери с рулетка. Имам подобно разположение на прозорци и стаята е 17м2.
Иначе от тези бюджетни ЛГ мисля се е очаквало прекалено голям комфорт.
Вентилатор настроен на ръчна най ниска\1ва степен е добро начало на опит за финна настройка. Жалузите (хоризонтални) леко изкривени към вътрешността на помещението и да се следи. Клапата настроена да духа по към пода, но не в най крайна позиция. Също в случая вън не е толкова студено все още.
@milanov
Ти ако не извадиш ватметъра ....кой? :D
Трудно ще покаже нещо "важно" ватметъра при сегашното разположение и външни температури.