Колега, хвърли един поглед, дали са ти сложили тампони между стойката и външното тяло, другото възможно нещо е да са нацелили арматура в стената (ако е бртон) и през дюбела да предва вибрации по нея.
Преглед за печат
Колега, хвърли един поглед, дали са ти сложили тампони между стойката и външното тяло, другото възможно нещо е да са нацелили арматура в стената (ако е бртон) и през дюбела да предва вибрации по нея.
Не става така работата!Обадих им се,утре ще дойде момчето,че днес направо си тракаше като тих хеликоптер :help.Да видим какво ще стане.После ще пиша ако разбера де :)
Здравейте колеги. Предстои ми покупка на климатици и както винаги преди важна покупка се допитвам до хора с опит. Спрял съм се на марка Sanyo!. Ще отоплявам няколко стаи.
1. Спалня 13 квадрата.
2. Хол 30 квадрата с преходна врата към кухня 13 квадрата, но с плъзгаща врата - 1,70м.
Къщата е санирана, с ПВЦ 5 камерна дограма със Енерджи стъклопакет.
Идеята ми е да взема два климатика за спалнята и хола, а в кухнята да помагам с една духалка тъй като времето прекарано там ще е много малко.
Какво бихте ме посъветвали да взема и разбира се от къде. Живея в гр. Оряхово, обл. Враца.
Бюджет 4000 - 4500 лв.
П.С. Трябва да си е топличко, че жената ще ме гони с точилката, че аз отказах да правя парно, като я убедих, че с климатици ще е достатъчно топло. Дано съм бил прав, че иначе.... :)
Благодаря Ви предварително.
Щом си избрал марката, то какво да ти помагаме. Остава да ги намериш.
http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html за спалнята
http://japanclima.com/products/SANYO...52dDK56U2.html за хол + кухня, само за хол може и моделът с означение 45.
За хола каква мощност ще трябва да е на отопление? 4,5 КВ няма ли да стигнат. Визирам EX36Цитат:
Първоначално публикувано от deian
EX36 е прекрасен модел. Ако си уверен в изолациите на къщата, може и да стане, но е на ръба. Но определено без кухнята.
Може ли да постнеш линк за да видя този EX36?
Благодаря!Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Здравейте!Ще се справят ли ледните климатици с отоплението на тези две помещения и ако може малко информация за модела:-)
хол: 14м2 - 34м3 SANYO SAP-ZK28X
спалня: 12м2- 30м3 SANYO SAP-ZK25X
Благодаря ви предварително:-)
И 2хZK25X ще се справят. Разполагаш с 2.5(0.5~4.3) kW. Най-често ползваното определение във форума е "базов модел" /каквото и да значи това/. На мен ми харесва.
П.С. Де да имах един базов модел Бентли, ама нейсе... :taz
Значи няма някъкви особенни екстри като плазмен филтър или йонизатор и сравнено с DK серията как е?А относно за бентлито,дай боже всекиму:-)Ще ви бъда благодарен,ако ми препоръчате фирма във Варна!
Ми DK е по-луксозна серия. Разполага с UV лампа и по-широк работен диапазон за DK22 e 2.5 (0.3 - 4.7)kW.
А фирма за Варна, ще ти препоръчам на ЛС.
Благодаря:-)
Здравейте съфорумци, горд собственик съм на климатик Sanyo SAP-DS22T, много съм доволен, вече няколко години го ползвам бес проблем.Дойде времето за покупка на втори климатик и реших да се обърна към вас за вашето профисионално мнение.Решил съм твърдо да си купя Sanyo но искам да попитам вас какво ще ме посъветвате, отностно моделите и от каде да си купя климатика.Той ще отоплиава една малка спалничка и кухничка които заедно са около 15-17 квадрата.От град Силистра съм и неми е пролем да купя климатика на място от Варна,Шумен,Русе,Добрич или с куриеска пратка от която и да е точка на страната.Очаквам мнеия от вас за моделите и фирмите които ги предлагат, благодаря предварително за отделеното от вас време и съвети.