Първоначално публикувано от vanko68  
 SANYO- не виждам как да ми помогнеш с кусурите на Алтермата:
- защо топли бойлера само с топлата вода в режим отопление,а не са се сетили да ползват нагретите фреонови пари след компресора.Така няма да има значение дали топли или охлажда системата...Само предположение, но може би не могат да гарантират, че във всеки един момент, дебита на водата през бойлера ще е постоянен (няма гаранция за константна температура на прегретите пари след преминаване през бойлера)
-когато лятото охлажда,щеше топлата вода да е безплатна като резултата от изхвърлянето на топлината от помещенията,а не бойлера да си работи с обикновени елнагреватели с КОП=1. Това е добра идея, но досега освен в чилър не съм я виждал реализирана при термопомпа разделен тип, но може би отново се притесняват, че няма да могат да осигурят достатъчен дебит на водата през бойлера??
-защо при загряване на бойлера отоплението спира напълно ??? Най-вероятно е въпрос на приоритети заложени в софтуера, както и при газовите котли с вграден бойлер. Предполага се, че за загряването на водата в бойлера, трябва късо време, а и не би било комфортно докато се къпеш, да спре топлата вода :D 
-какви са тези нагреватели по 3,6 или 9 Квт ??? Какво правят изобщо в "най-съвременната ТП "??? E нагреватели има дори и в CO2 термопомпата на SANYO, която работи до -25 / -30 градуса, въпрос на подсигуряване, предполагам. Все пак не се продават само за страни с умерен климат като БГ.
-защо КОП не е пресметнат при работа съвместно с елнагревателите? Е мисля, че се сещаш, защото няма да е най-съвременната.