Здравейте, търся мнения и информация за климатик Sharp AY P22SC. Дали ще се справи с отоплението на 20 кв стая, една външна стена. Инфото което успях да намеря е само на японски, така че ще съм благодарен на всяко инфо(линк поне на английски).
Здравейте, търся мнения и информация за климатик Sharp AY P22SC. Дали ще се справи с отоплението на 20 кв стая, една външна стена. Инфото което успях да намеря е само на японски, така че ще съм благодарен на всяко инфо(линк поне на английски).
Този климатик е 22-ка(някъде към 7-ца). Номиналната му мощност е 3kw, а максималната 5kw на отопление. Ползвай преводача на гоогле за да си преведеш японските страници.
Няма как да искаш линк на английски за японски климатик.
Тук има всичко за модела:
http://www.sharp.co.jp/support/air_c...22-45sc_mn.pdf
2.2 на охлаждане (0.7 - 3.0); EER = 5.30
3.0 на отопление (0.7 - 5.0); COP = 5.26
Модел 2004 година. Втора ръка предпоалгам го вземаш, доста новичък. Ще се справи, стига да не е хипер студена стая.
Благодаря ви за инфото. Да климатика е втора ръка, 700лв без монтажа.
За тези характеристики ми се вижда неоправдано да се дават почти 1000лв за климатик втора употреба. Вземи си едно конвенционално Фуджи 12-ка за тези пари или Конвенционален Даикин. Имат по добри характеристики от този Шарп.
Moже ли линк за тези машини? И на мен ми направи впечатление, че са дигнали втората ръка, бяха окло 500. Сигурно е заради повишеното търсене
Цената на този модел е добра, като се има предвид, че машината разполага с плазмен филтър, йонизация, аспирация (не съм сигурен) и пълен контрол (информация) върху вътрешна и външна температура, влажност на въздуха в помещението и навън. Много тиха машина с добри параметри.
Кои са тези конвенционални Фуджи и Дайкин, които за такава мощност имат COP >5 ?Първоначално публикувано от Julian
Дидо,стига вече стоя КОП.Julian е написал по-добри характеристики,а не КОП.Само КОПа не топли при -10 или 15°.Може да е 5 при +7° и да се срине на 2 при -10°.Примери бол при японските машини.
Наистина, COP зимата не топли, но съм имал удоволствието да монтирам такива модели и мога да кажа, че работят много добре.
Той може и да не топли, но е във зависимостта на топлоотдаването от консумацията. А при този модел точно COP не се срива, има доста масивни топлообменници - справка размерите и теглото на телата в линка по-горе. Ако всичко му е запазено, е много добър климатик.