Re:Съвет за Sharp AY-P458SC
stutci, напълно ли си сигурен, че твоя климатизатор има аспирация? Иначе модела има Plasmacluster, а колкото до дистанционното управление - не мислиш ли, че отговорност за това да можеш да работиш и имаш пълен превод на функциите, имат тези които са ти продали машината?!
Оригиналното управление за серията P~SC е модел A626JB и изглежда така:
http://f39batchimg.auctions.yahoo.co...1070600008.jpg
http://f39batchimg.auctions.yahoo.co...1070600009.jpg
1 Прикачен файл(ове)
stutci ,както ти каза Сашо-търси си превода от фирмата продала ти климатика-това е най елементарното което е трябвало да направи за теб.Иначе дистанционното за модела е CRMC-A618JBEZ и трябва да е като на снимката отдолу,за да може да ползваш пълноценно функциите на климатика.
Сашо,сега видях, че си пуснал снимки,но защо излиза A618JBEZ ,а не A626JB ?
Динко, дистанционното което си дал на снимката не е това което си упоменал, а това което съм споменал в моя пост. Това което упоменаваш има бутон за аспирация, а серията P~SC нямат аспирация. Друг е въпроса, ако 8 след 45 е някаква модификация и означава точно хибрид с аспирация. В този случай, дистанционното управление е A618JB (това което си споменал ти).
за аспирацията съм сигурен,защото маркуча който излиза навън дърпа въздух(да не говоря какво става с стаята когато комшиите ми запалят печките :sad:)и отсъщия този маркуч през лятото трябвало да ми вади конденс.Поне така ми казаха тези които ми монтираха климатика,а за дистанционното ми дадоха снимки с превод ама доста от надписите на копчета не отговарят на превода на снимката. А на средното зелено копче(най-отдолу) имам нарисувана къща с вълнообразни линии.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Динко, дистанционното което си дал на снимката не е това което си упоменал, а това което съм споменал в моя пост. Това което упоменаваш има бутон за аспирация, а серията P~SC нямат аспирация. Друг е въпроса, ако 8 след 45 е някаква модификация и означава точно хибрид с аспирация. В този случай, дистанционното управление е A618JB (това което си споменал ти).
Мда,модела на моята снимка е без 8ца в означението... :Drinks:
stutci, тези модели, които имат комбинирана аспирация с кондензна линия, нещата стоят по следния начин - маркуча който извежда конденза през лятото, се използва и за отвеждане на въздух от помещението. Във ваната на климатизатора има поплавък (на принципа на сифон) и когато има вода над определено количество във ваната поплавъка се отваря напълно или се притваря, в зависимост от това дали си активирал аспирацията. Модела може само да изкарва въздух извън помещението.
добре,а защо ми вкарва пушек отвън?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329854340[/time]_________________________________________________
добре,а на мен защо ми вкарва пушек от вън.(че печките на дърва и въглища при нас са на мода) и климатика ми е произведен уж през 2003г.
А можете ли да ми кажете дали е добър или са ме прекарали?
Модела е добър, а колкото до това, че ти вкарва миризми от вън, нищо чудно...все пак тръбата не е с малко сечение и при леки течения, може да вкарва миризми от вън.
При мен не само при леки течения ,ами като застана при самата тръба усещам че засмуква въздух постоянно.И за това питам от къде мога да намеря някакви инструкции за ползване на този модел климатик.
Извинявам се за късното публикуване,ама аз чак сега видях че дистанционното ми е A617JB
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330870484[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Модела е добър, а колкото до това, че ти вкарва миризми от вън, нищо чудно...все пак тръбата не е с малко сечение и при леки течения, може да вкарва миризми от вън.
Извинявам се за късното публикуване,ама аз чак сега видях че дистанционното ми е A617JB