Отговор: Нов модел от Sharp - AY-XP12PHR
Ще ги търсим 9GHR и 12GHR с високите им нива на COP, ЕЕR и максимална мощност. Аз успях да си взема 12GHR миналата година за 1525 лв. с монтажа, COP 4.33 (3.53-6.93), Max. power 6.00 kW в режим отопление. Тази цена за 12PHR е повече от абсурдна при тези ниски параметри. А това 1975 за фреона не са грамове, а коефициент който показва, че ако изтече 1 кг фреон в атмосферата, то последствията за околната среда и съответно глобалното затопляне ще са 1975 пъти по-големи от това да изтече в атмосферата 1 кг CO2 за период от 100 години. Т.е. колкото е по-нисък, толкова по-добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rneshev
Ще ги търсим 9GHR и 12GHR с високите им нива на COP, ЕЕR и максимална мощност. Аз успях да си взема 12GHR миналата година за 1525 лв. с монтажа, COP 4.33 (3.53-6.93), Max. power 6.00 kW в режим отопление. Тази цена за 12PHR е повече от абсурдна при тези ниски параметри. А това 1975 за фреона не са грамове, а коефициент който показва, че ако изтече 1 кг фреон в атмосферата, то последствията за околната среда и съответно глобалното затопляне ще са 1975 пъти по-големи от това да изтече в атмосферата 1 кг CO2 за период от 100 години. Т.е. колкото е по-нисък, толкова по-добре.
И аз така, жалко че нямам пари да си взема още една. Местя сега една стара но не ползвана МИдеа от дргугия апартамет 12-ка от старите със стария фреон и тва е. И старите Мидейки си бяха добри обикнвените - гледам 37 кила е външното тяло! Инае ако имах пари да бях отнесал една GHR с нищо че шумяла...Днес сутринта минус 4 навън бичи, стой та гледай . Яко горещ въздух си духа. GHR -а си е супер климатик, ако изключим щума всичко останало е 66 точки!
ето го и нордик събратчето. малко по-добре е :)
http://doc.ivt.se/download.asp?pt=pd...vicemanual.pdf
Забележете AntiFreeze тръбата на схемата на тръбите :) Много хитър подрев на тавата - вместо с електричество, с фреон:) ето тук се вижда:
http://www.citykliima.ee/index.php?p...emart&Itemid=1
Това май го има и при нашенския PHR. Машината си е доста добра, ако е така.
Да разбирам, че никой още не е виждал на живо PHR серията и не знаем дали и в него я има тая antifreeze тръба?
Мерси.
babati ,Sharp приключиха с климатиците и с още много други работи.
Шарп имаха много добри машини. Жалко че изчезнаха. Щях да си взема 12ghr.
Тези, които сега се продават по магазините последни бройки ли са?
Най-вероятно. Спряха производството на европейски модели.Май произвеждат още за Америка и някои азиатски страни.