Отговор: Мнения за SHARP AY-R28XC
висок модел на марката ,ако е в добро състояние ще се справя и с 2 пъти по голямо помещение
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.8), 9556 BTU (2048 ~ 12969)
Консумирана електроенергия: 470 W (140 ~ 950)
COP: 5.96 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 7.7), 12287 BTU (1706 ~ 26280)
Консумирана електроенергия: 580 W (105 ~ 1980)
COP: 6.21 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Допълнителна информация:
- Аспирация за извеждане на замърсения въздух извън помещението;
- Plazmacluster - контролиран баланс между положителни и отрицателни йони, което води до почистване на въздуха в помещението и предпазва от натрупване на токсични вещества, мухъл и бактерии във въздуха и върху изпарителя;
- Контролирана влажност на въздуха;
- Информация върху вътрешната и външната температура, влажността на въздуха в помещението в %;
- Контролирано чрез таймер самопочистване на изпарителя след работа в даден режим;
адаш объркал си първата цифра на COP при отопление :)
Уникално ... дано дебита на въздух не е прекалено голям :) ? За цена от около 1к за К2У си заслужава ... А аз тъпака се насадих на пръчките им за европа:taz
Ясно, ще видим каква ще я измислим тогава.
Здравейте,
вчера ни монтираха въпросния шарп, веднага имах възможност да му пробвам възможностите защото през целия ден беше -8 С, а вечерта стана -15 някъде. През целия ден беше отворено и сами се досещате колко изстина апартамента при тези градуси. От 10 сутринта до вечерта беше отворено почти постоянно, понеже сега където е този климатик имаше едно митсубиши J22R което го преместихме в по малка стая и отне почти цял ден. За 15ина минути вдигна градусите в стаята до 24-25 от незнам колко но със сигурносто бяха по малко от 8-9 градуса. Първите ми впечатления са ми че машината е страхотна топли много, усеща се мощ в този климатик, не се впечатлява че навън е -15 изобщо. От както е монтиран не е правил дефрости което ми е странно при тия температури, явно дефроста е направен интелигентно и без излишни дефрости по време. Общо взето съм много доволен. Имам само едно питане и то е какво значат яроглифите на капака на вътрешното тяло, защото под всеки има индикатори, лампички които светят, но немога да разбера кой за какво е. Ще съм благодарен ако някой ги преведе.
Честита нова година на всички :BigGrin
Здравейте отново, за да не пускам нова тема ще попитам тук. Понеже с това митсубиши което го преместихме има някакъв проблем и всички ме убеждават че е нормално до 30 минути да вдига налягане ..... както и да е няма да преразказвам всичко, но в крайна сметка се оказва че компресора нещо не вдига налягане от духалката не вдига повече от 36 градуса всичко това е при сегашното време. Та варианта е да ми го сменят и заглеждам един шарп sharp ay-r25bv6 който е с номинал 3.0 на отопление, но не намирам никаква друга информация за този модел. Някой има ли идея за малко повече информация за климатика и добър ли е като за 11 кв стая. Другото за което се сещам е че митсубишито правеше дефрости през 20-30 мин през което време стаята изситаваше, което ако е нормалното му състояние не ми харесва особено или това е породено от някакъв проблем. Това го казвам във връзка ако има информация този шарп как е с дефростите. Невиждам в техния сайт за някой друг климатик който да ме впечатли.