Първоначално публикувано от boy
Ако си спомняте, преди известно време се бях оплакал тук че на моя RAS 10 SKVP-E се разшумя мотора на вьтрешното тяло.Тогава прочетох вьв норвежки,шведски и други форуми от северните страни, че това е често срещан проблем на 1 годишни машини от този модел.Прочетох сьщо, че Тошиба по-кьсно са решили проблема като са сменили мотора.При условие че ми предлагат нов мотор на цена почти 300 лв. и то без да става ясно дали ще получа новия модел реших да го разглобя и да му сменя лагерите.За щастие това ми се удаде сравн. лесно, а и лагерите 608 z са по БДС.Мьчно ми стана като видях китайските евтини лагери (около 90 ст. и то по цени в БГ.) сложени в тази иначе прекрасна машина.Та така-правете си изводите докьде е стремежа да се поефтини производството дори и на най-уважаваните марки.Не ме разбирайте неправилно-харесвам този климатик, но малко почувствах неуважението кьм клиента позволил си да плати почти 2000 лв.Да оборудваш климатик като този с перфектно тихо вьншно тяло,с перфектен компресор,с чудесна работа на -20 и да вложиш най долно качество 2 бр. лагери по сигурно 30 ст. на едро в най важния компонент-комфорта в стаята-това не го разбирам за нормално инженерно решение.Ще добавя че мотора се разшумя след половин зимен сезон! И накрая искам да кажа че вьпроса е решим,резултата от смяната е налице и аз сьм доволен.Разликата е в това ,че в Норвегия мотора се сменя гаранционно а в Бг. когато шума стане нетьрпим ,в случай че до тогава не е изтекла гаранцията.Дано да сьм полезен на някой от четящите този форум.