Ето тука има малко данни за модела, но ще е недостатъчен при продължително време с минусови То, защото няма достатъчно запас от мощност. 9/33-35кг. е теглото на телата.
Прикачен файл 7758
По-добре този Шарп, с монтажа ще ти дойде на същите пари.
Преглед за печат
Ето тука има малко данни за модела, но ще е недостатъчен при продължително време с минусови То, защото няма достатъчно запас от мощност. 9/33-35кг. е теглото на телата.
Прикачен файл 7758
По-добре този Шарп, с монтажа ще ти дойде на същите пари.
А като екстри какво има?
Ако искаш екстри - Шарпа.
Имат ли Тошиба подов модел вътрешно тяло, което може да вкарва пресен въздух в помещението по подобие на Уруру-то?
Не , даже и стенен модел нямат за европеиския пазар .
Колеги, в нашта тема за модела рядко влиза някой, та да попитам и тук - от днес Тошиба 402UDR взе да ми думка по време на работа - иначе няма изменения в топленето и консумацията, навън лек сняг заваля, но е около 1 градус. Пуснах го да се почисти, вижте какво се чува и при почистване и при работа - тръбите са ми в стената, дано ми се размине ремонта:
402UDR - YouTube
На мен ми прилича на небалансирана турбина. Миналата година бях счупил 5-6 пера на Хитачито и се чуваше почти същия звук. Някой да не е бъркал вътре?
Никой не е бъркал, установих, че думка само като е включен йонизатора... него има ли какво да му помогна като профилактика?
Отвори капака,изчисти прахоулавящите филтри с вода (филтрите са 4 бр.),погледни плазмата и йонизатора дали са мръсни и ги изчисти внимателно със спирт.
4-те филтъра за чистене ясно, йонизатора е малката синя джаджа над жалюзите... плазмения филтър аджеба кое е?
Зад филтрите се намира Плазмата.
Прикачен файл 9000
Здравейте, бих искал да помоля за съвет относно избора на модел климатик: (предложените ми са)
1.Mitsubishi MSZ-J22S
2.Toshiba RAS-221BD
3.Daikin S22LTES
4.Toshiba RAS-2246DY
5. Sanyo SAP-ZK22X
Цените няма да коментирам, общо взето са в рамките на определения от мен бюджет, като с оглед това, че климатика ще е за квартира, съм се спрял на вторият за сега.
Моля за инфо - ако имате отзиви за някой от моделите да споделите, а по-късно ще пиша как се спрях на фирмата и как една друга известна пловдивска фирма ме изгуби за клиент :-)
Поздрави,
Кажи за какво помещение гласиш машината? Ако трябва да бъдем честни, Toshiba RAS-2246DY е най-добрия избор измежду тези пет машини. Най-мощен е, с голямо външно тяло. Има и йонизатор.
Помещението е спалня не повече от 16кв.м. (силно казано) при височина 2,60м. с естествен дървен паркет; апартамента е с изолация на единствената външна стена и PVC дограма на прозореца. Съседните помещения от горе, долу и две страни са обитаеми и отоплявани, една страна е вътрешно стълбище и изолираната външна стена. Две зими отоплявам идеално с 2,5кв. маслен радиатор, но ми се иска да се отоплявам с по-ниско енергопотребление и да имам охлаждане лятото, че не се спи при 30 градуса... :-)
Това ми е квартирата и не искам да давам излишни пари; ще съм благодарен за всяка информация, която ще ми помогне да избера климатик.
ПП По принцип съм фен на Дайкин, но разглеждайки темата за Тошиба, стигнах до извода, че е по-практично да събера малко допълнителна информация за моделите.
BD-то е с номинал 2.2 kW и се развърта до 4.0. Другата тошиба е с номинла 2.5 и се развърта до 4.7. При 2°С първата отдава 2.8, втората 3.5 kW. Както казах, DY модела има йонизатор.