Сигурно защото си ги сложил в малки помещения... при мен с вътрешната изолация 12-ката в 40 квадрата си работи като инвертор и не изключва нито на охлаждане нито на отопление.
Преглед за печат
о17,5кв.м. на 2,60 височина. Единият 9-ка, другият 10-ка. Като по учебник са оразмерени.
- - - - - - - - - -
Нямам вата, картон или друга допълнителна изолация по стените и тавана.
+3...+5 външна е ОК. -7 външна on/off.
milanov, скромният ми опит през годините ме научи, че идеална жена и идеална кола няма - въпрос на свикване... :)
Свикнали сме. :) И нищо идеално не се търси.:)
Питам само. Като въпрос, че ми е интересно.:)
Вдигни скоростта на турбината на машината, която се ебава и ще си разрешиш проблема. Минимумът пада и започва да работи постоянно. Пак личен опит. Няма да ти се промени енергийния разход (на практика, де...).
Пробвал съм го. Временно решение, след един два или три часа в стаята става по-топло и пак следва on/off. Същото става и като вдигна заданието - не изключва, но става топло.
Явно истинското название, което така горделиво носят някои модели на Тошиба, а именно Daiseikai - отдавна си е отишло заедно с PKVP-E.
Земляк, недей така с лошо!
Благодаря за това което сподели за едноредовите топлообменници.
Любопитен съм да разбера повече за тези машини и ми е странно, че никой не споделя конкретни данни. В сещото време Сузуми са едни от често препоръчваните машини в средния клас. Очаквах да намеря повече информация, както техническа така и отзиви за реалната работа на машините.
Ами да вземеш да прочетеш темата ли ? или малко из подфорума на Тошиба ?
Извинявам се ако съм пропуснал нещо, но прочетох темата както и разгледах раздела на Тошиба.
Нищо конкретно не открих за Сузуми освен:
- Aleksandars доста често препоръчва Сузуми, но не открих конкретни данни и причина за това.
- няколко неща споменати от теб Alexi, но те са за Сузуми 16ка и то доста противоречиви - често препоръчваш машината а имаш и постове в които казваш че духа не много топла струя и е замръзнала.
- kokovox (като притежател на Сузуми и MHI) споделя че Сузумито е по-шумно от MHI
- necata2 споделя че не препоръчва европейските модели на Тошиба
Гледам че и Aleksandars е харесал мнението ти. Тъкмо той като един от най-опитните и уважавани във форума и ти Alexi най-често препоръчвате Сузуми.
Моля ви споделете нещо по-конкретно или дайте насоки къде да прочета ако е вече писано.
Благодаря.
Всеки климатик може да замръзне при определени условия.Топли добре машинката.
Здравейте, интересува ме ръководство или поне някакво що годе разбрано упътване за ползване на ДУ за Toshiba RAS 406UDR. Тази година за първи път се отоплявам с климатик и ще ми бъде от полза каквато и да е информация за посочения модел!
Виж това за тинейджъра. Тези дето ти го монтирах поне превод на ДУ не ти ли дадоха?
дадоха, но само това...пък и то един превод! Пусни -спри...топло, студено....не е ефективно! Малко ми е трудно с тези буквички..или къщички!!
Инструкцията можеш /желателно е/ да си я преведеш. Иначе едва ли ще можеш да използваш пълноценно машината.